S-a anunțat data la care se vor căsători prinţesa Martha Louise a Norvegiei cu șamanul care susține că a inviat din morți

Postat la: 13.09.2023 20:21 | Scris de: ZIUA NEWS

S-a anunțat data la care se vor căsători prinţesa Martha Louise a Norvegiei cu șamanul care susține că a inviat din morți

Prinţesa Martha Louise a Norvegiei şi şamanul american Durek Verrett, care au o relaţie de patru ani, au anunţat miercuri că se vor căsători pe 31 august 2024. Cei doi s-au logodit oficial în luna iunie a anului trecut şi vor organiza noul eveniment la un hotel din Geiranger, în vestul Norvegiei.

„Suntem foarte fericiţi să putem sărbători dragostea în frumosul cadru din Geiranger. Înseamnă foarte mult să aducem împreună fiinţele cele mai apropiate nouă într-un loc cu o istorie atât de bogată şi o natură spectaculoasă", au declarat cei doi într-un comunicat de presă în care nu au fost oferite alte detalii despre nuntă.

Atât părinţii miresei, regele Harald al V-lea şi regina Sonia, cât şi fratele ei mai mic, prinţul moştenitor Haakon, au felicitat cuplul în declaraţii separate.

„Suntem fericiţi că Durek Verret face parte din familia noastră şi ne bucurăm să putem sărbători această zi mare alături de ei", a scris monarhul norvegian.

Martha Louise, în vârstă de 51 de ani, şi Verret, ghid spiritual al celebrităţilor, şi-au dezvăluit relaţia în mai 2019, cu câteva zile înainte de a lansa un controversat turneu de conferinţe care a primit critici dure şi a dus la un anunţ ulterior că prinţesa nu-şi va mai folosi titlul în scopuri comerciale.

Declaraţiile lui Verret, care a susţinut, de exemplu, că s-a vindecat de coronavirus datorită unui medalion special, au provocat, de asemenea, controverse în Norvegia.

„Dragostea nu judecă de unde vii sau cine eşti ca fiinţă umană. Iubirea construieşte punţi între oameni, culturi şi religii. Suntem fericiţi că ne-am găsit unul pe celălalt dincolo de continente, etnie şi origini sociale", a scris cuplul într-un comunicat anterior.

Prinţesa Martha Louise a fost căsătorită cu scriitorul norvegian Ari Behn între 2002 şi 2017, când au divorţat. Din mariaj, ea are trei copii: Maud Angelica, 19 ani, Leah Isadora, 17 ani, şi Emma Tallulah, 13 ani.

Behn s-a sinucis la Crăciunul din 2019, la vârsta de 47 de ani, o tragedie pe care Martha Louise a reuşit să o depăşească graţie ajutorului lui Verret, a dezvăluit aceasta.

Prinţesa a fost implicată în mai multe controverse de-a lungul vieţii sale, inclusiv atunci când a înfiinţat o şcoală împreună cu o prietenă pentru a promova „contactul" cu îngerii, în timp ce se lăuda că deţine puteri supranaturale.

În iunie, prințesa Märtha Louise s-a logodit cu Verrett. Ea a anunțat că are o relație cu acesta într-o postare pe Instagram din 2019, prevenind potențialele critici.

Însă sinceritatea ei nu a ajutat prea mult. Cuplul nu este foarte agreat în Norvegia, iar Verrett este catalogat în diverse medii drept „șarlatan", „escroc" și un teoretician al conspirației.

Fostul premier Erna Solberg i-a descris părerile ca fiind „foarte ciudate", care „nu se bazează pe fapte reale".

Durek Verrett, un afro-american, care spune că face parte din „a șasea generație de șamani" din familia sa, a susținut că a înviat din morți și că a prezis atacurile din 11 septembrie din SUA cu doi ani înainte ca acestea să aibă loc. De asemenea, el promovează teorii nefondate, sugerând inclusiv ideea potrivit căreia cancerul este o alegere.

El a spus că, de fapt, rasismul stă la baza criticilor cu care se confruntă, subliniind că „nu s-a confruntat niciodată cu atât de mult rasism" ca în Norvegia. De asemenea, el s-a comparat cu personalități precum Albert Einstein și Thomas Edison, afirmând că „geniile" sunt „greșit înțelese".

Un sondaj publicat în septembrie a arătat că doar 13% dintre norvegieni au considerat că Prințesa Märtha Louise ar trebui să reprezinte Familia Regală în îndatoririle oficiale.