Profesoara de 31 de ani care și-a abandonat jobul și s-a angajat la supermarket. Veniturile i-au crescut cu 50%: "Niciodată n-am fost mai fericită!"

Postat la: 29.10.2023 11:02 | Scris de: ZIUA NEWS

Profesoara de 31 de ani care și-a abandonat jobul și s-a angajat la supermarket. Veniturile i-au crescut cu 50%:

Salariile din Educație nu au fost niciodată mulțumitoare pentru dascăli, atât la noi, cât și în multe alte țări din Europa sau chiar din SUA. Este și motivul pentru care mulți profesori decid să abandoneze catedra și să se îndrepte spre joburi mai bănoase, chiar dacă cele mai multe sunt considerate "sub demnitatea" de dascăl.

Maggie Perkins este un exemplu în acest sens. Profesoara americană în vârstă de 31 de ani a renunțat să mai predea în urmă cu un an și s-a angajat la un supermarket. Este mulțumită de veniturile sale, dar și de programul fix care îi permite să aibă timp pentru familie. „Câștig cât un profesor cu 15 ani de experiență și cu 50% mai mult decât câștigam când am renunțat", spune ea.

Decizia luată de Meggie a fost intens criticată de apropiații săi. "Când le spun oamenilor ce fac acum, majoritatea mă întreabă: Ăsta e jobul la care ai visat? sau Crezi că este o carieră demnă pentru tine?", povestește fosta profesoară. Care mai spune că e conștientă că jobul la supermarket reprezintă o retrogradare. "Dar nu îmi mai găsesc împlinirea sau simțul valorii numai în muncă. Prioritatea mea este să am o diferență clară între viața mea personală și cea profesională. Vreau să petrec timp cu soțul meu și cu cei doi copii ai noștri și să urmăresc lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru mine. Tocmai de aceea mă bucur să sărbătoresc prima mea aniversare de lucru la Costco (n.r. numele supermarketului la care s-a angajat). Niciodată nu am fost mai fericită", spune profesoara, care timp de opt ani a predat istorie la gimnaziu și liceu.

În 2022, ultimul an în care a predat, salariul său a fost de 47.000 de dolari pentru întreg anul. "Am lucrat 60 de ore pe săptămână și am făcut tone de ore suplimentare neplătite. Între presiunile administrative, cerințele de testare și rezistența necesară pentru a preda în perioada de vârf a pandemiei, eram epuizată. Am simțit că îmi lipsește un scop. Așa că am început să caut soluții alternative care să-mi ofere puțin spațiu de respirație", a mai povestit profesoara pentru cnbc.com.

Dascălul spune că a aplicat pentru mai multe locuri de muncă, inclusiv la Costco și Amazon. "În septembrie 2022, am început cu normă întreagă în echipa unui nou depozit. La început, am câștigat 18,50 dolari pe oră - puțin mai puțin decât am câștigat ca profesor. Am făcut săptămâni de lucru de 40 de ore, cinci zile pe săptămână și am primit o mărire de 1 dolar pe oră când am atins 1.000 de ore. Nu după mult timp, echipa de formare în marketing a venit în locația noastră și mi-au arătat că aș putea fi în continuare un educator, însă într-un context diferit. Așa că, atunci când s-a deschis o poziție în Issaquah, Washington, am aplicat imediat. Acum sunt dezvoltator de conținut și formator de marketing pentru biroul corporativ. Creez materiale interne pentru a educa angajații despre politici și procedurile de servicii pentru clienți. Călătoresc în diferite depozite și antrenez noi membri ai echipei. Câștig cât un profesor cu 15 ani de experiență și cu 50% mai mult decât am câștigat când am renunțat la catedră", a mai povestit Meggie.

Femeia de 31 de ani spune că face ceea ce îi place și că niciodată nu s-a simțit mai împlinită.