O femeie declarată moartă de medici s-a trezit în timp ce era îmbălsămată pentru înmormântare

Postat la: 27.09.2023 11:41 | Scris de: ZIUA NEWS

O femeie declarată moartă de medici s-a trezit în timp ce era îmbălsămată pentru înmormântare

O femeie în vârstă de 90 de ani, din Spania, a fost declarată moartă de către medici de două ori în numai 24 de ore, asta după ce angajatul de la morgă care o îmbălsăma a sesizat că respiră.

Decesul a fost declarat prima dată pe 18 septembrie 2023, la spitalul San Juan de Dios din Zaragoza. Familia acesteia a fost anunțată în jurul 23:00, fiind vorba despre cauze naturale la mijloc.

La morgă, angajatul care se ocupa de îmbălsămare a observat că bătrâna respiră, astfel că a anunțat de urgență autoritățile și a demarat procedurile pentru ca femeia să fie transportată din nou la spital. Acolo, medicii au confirmat că aceasta era încă în viață și au internat-o. Totul s-a întâmplat la cinci ore după ce bătrâna fusese declarată decedată.

Fiica pensionarei a fost anunțată că mama sa nu murise și este internată la spital. Astfel, a doua zi, a putut să o vadă din nou în camera de spital, la ora 18:30, însă pentru ultima dată. La scurt timp, a fost declarat din nou decesul pacientei de 90 de ani. Ancheta a fost preluată de Grupul de Omucideri din cadrul Poliției Naționale din Aragon, sub supravegherea unui judecător din Zaragoza.