O bătrână de 84 de ani care a trecut strada fără să se asigure, provocând o tragedie, a fost condamnată. Trebuie să achite 170.000 de euro daune

Postat la: 30.09.2023 09:57 | Scris de: ZIUA NEWS

O bătrână de 84 de ani care a trecut strada fără să se asigure, provocând o tragedie, a fost condamnată. Trebuie să achite 170.000 de euro daune

O femeie de 84 de ani din Neamț plătește scump faptul că a traversat neregulamentar un drum european. Șoferul care a evitat-o a lovit o mașină în care se aflau o mamă și fiul său. Toți trei au murit.

Judecătorii au decis că este vina bătrânei, pe care au condamnat-o la 3 ani cu suspendare. În plus, trebuie să achite 170.000 de euro daune.

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Femeia a traversat drumul european prin loc nepermis și fără să se asigure, aveau să stabilească ulterior polițiștii. Șoferul care a evitat un impact fatal pentru ea era din Bacău și avea 39 de ani.

În mașina de pe contrasens cu care s-a ciocnit după ce a ferit-o pe bătrână erau un băiat de 18 ani și mama sa, de 38. Toți trei au murit în urma impactului.

Femeia, care a scăpat nevătămată, spune însă că nu are de unde să plătească cei 170.000 de euro, după ce instanța a găsit-o vinovată.
Bătrâna nici acum nu-și conștientizează vinovăția: „Acela e vinovatul!"

Bătrânei i-a fost pus sechestru pe o casă de locuit din chirpici, pe o o anexă și pe un teren la câmp, care nu acoperă nici pe departe această sumă. În plus, ea nu crede ca a fost vinovată pentru această tragedie.

Tereza Petruț, femeia acuzată de producerea accidentului: „Și eu m-am speriat când am auzit pocnitura, când s-a izbit. Eu am traversat aici, accidentul s-a întâmplat încolo. Acela e vinovatul, care venea dincolo".

Instanța a stabilit însă că ea este vinovată de ucidere din culpă și a condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare și la 90 de zile de muncă în folosul comunității. În același timp, judecătorii au obligat-o pe bătrână la plata a 170.000 de euro către rudele victimelor, daune morale.

După ce au examinat toate probele, magistrații au decis că prin acţiunea sa de a se angaja în traversarea unui drum european, intens circulat, prin loc nepermis și fără să se asigure, bătrâna este cea care a provocat accidentul, dând dovadă de neglijență.