Noul trend woke care devine din ce in ce mai popular: Nu locuiesc împreună niciodată, chiar dacă sunt căsătoriți și au un copil - mariajele separate

Postat la: 01.10.2023 08:06 | Scris de: ZIUA NEWS

Noul trend woke care devine din ce in ce mai popular: Nu locuiesc împreună niciodată, chiar dacă sunt căsătoriți și au un copil - mariajele separate

Cuplul japonez Hiromi și Hidekazu Takeda sunt căsătoriți de mulți ani și au chiar un copil împreună, dar locuiesc la o oră distanță unul de celălalt și nu au împărțit niciodată o casă.

"Mariajele separate", cunoscute și sub numele de căsătorii de weekend sau de trai separat (LAT), au devenit, se pare, foarte populare în Japonia, dar si in alte parti ale lumii, deoarece permit cuplurilor să experimenteze - pe de o parte, se bucură de dragostea și sprijinul celuilalt, dar au și posibilitatea de a-și menține un stil de viață individual, fără a-și face griji pentru partenerul lor. Practic, o căsătorie de separare permite cuplurilor să experimenteze beneficiile combinate ale căsătoriei și ale vieții de burlac, dar este important ca relația să se bazeze pe dragoste și respect reciproc.

BBC a publicat recent un reportaj despre un cuplu japonez implicat într-o căsătorie prin separare. Hiromi Takeda se descrie ca fiind o femeie puternică și independentă, care lucrează ca antrenor de fitness și manager de sală de sport. Soțul ei, Hidekazu, este un consultant în afaceri care își petrece cea mai mare parte a timpului în fața calculatorului, răspunzând la e-mailuri și scriind rapoarte. Au stiluri de viață foarte diferite, dar se iubesc și se respectă unul pe celălalt, așa că nu vor să se amestece în viața celuilalt. Soluția - să locuiască în case separate, la aproximativ o oră distanță.

Rar rămân peste noapte în casa soției mele", a declarat Hidekazu pentru BBC. "Cariera mea are o mare greutate și importanță în viața mea. În timpul căsătoriei mele anterioare, eram atât de ocupat cu munca mea încât uneori nu mă duceam acasă zile întregi. Cred că asta a făcut-o pe fosta mea soție foarte nefericită. Cea mai mare lecție pe care am învățat-o din căsătoria mea anterioară este că femeile trebuie să fie independente din punct de vedere financiar."

"Dacă soțul meu este acasă, s-ar putea să nu mă simt liberă să fac unele lucruri, ceea ce mă stresează", a spus Hiromi Takeda. "În acest fel, sunt liberă de acest tip de stres."

Hiromi și Hidekazu au împreună un copil, care locuiește cu mama. Ei se întâlnesc doar de două sau trei ori pe săptămână, în principal atunci când Hiromi are nevoie de ajutor pentru îngrijirea copilului. Acest stil de viață funcționează pentru amândoi, deși recunosc că unii dintre vecinii lor chiar cred că sunt separați sau divorțați. Amândoi cred că "a trăi împreună nu este esențial pentru căsătorie".

"A trăi împreună nu este o cerință obligatorie", a declarat Hiromi Takeda. "Eu și soțul meu suntem amândoi mulțumiți de viața noastră actuală. Am ales să ne căsătorim astfel pentru a ne simți în siguranță, deoarece avem pe cineva care să ne susțină din punct de vedere emoțional, putând în același timp să ne păstrăm un stil de viață personal. Cu toții avem dreptul să ne alegem propriul stil de viață", scrie odditycentral.com.

Decizia cuplului de a încerca modelul căsătoriei prin separare a fost inspirată de experiențele din trecut. În cazul lui Hidekazu, a fost vorba de căsătoria eșuată cu prima soție, iar pentru Hiromi a fost faptul că a fost martoră la tensiunea dintre părinții ei în copilărie, ceea ce a făcut-o să se întrebe dacă cuplurile care nu sunt fericite să trăiască împreună ar trebui să continue să facă acest lucru doar pentru că este un lucru acceptabil din punct de vedere social.

BBC relatează că mariajele separate devin din ce în ce mai populare în Japonia, deoarece reprezintă o abordare flexibilă a relațiilor care permite oamenilor să experimenteze dragostea și sprijinul unui partener de viață fără a fi nevoiți să facă compromisuri în ceea ce privește cariera, hobby-urile și obiceiurile lor.