Moderatoarea Gold FM, Jessie Baneș, pune la zid Global Records, după ce aceștia au "manelizat" filmul românesc!

Postat la: 31.01.2023 07:37 | Scris de: ZIUA NEWS

Moderatoarea Gold FM, Jessie Baneș, pune la zid Global Records, după ce aceștia au

Jessie Baneș, moderatoarea Gold FM, pune la zid Global Records: „Distribuie maneliști și influenceri în rolurile principale, în timp ce actorii români mor de foame. Cum rămâne cu tradițiile și cultura românească?"

Într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook, moderatoarea de la Radio Gold FM, Jessie Baneș, a prezentat cum de câțiva ani buni, industria muzicală românească a adoptat o nouă strategie „de succes", cu o lipsă de scrupule crasă: manelizarea intensă a muzicii românești. De parcă acest lucru nu ar fi fost de ajuns, Global Records, cea mai mare casă de discuri independentă din România, fondată în anul 2008 de către Ștefan Lucian Gîtiță, și-a băgat nasul și în industria cinematografică, încercând și aici așa-zisa rețetă a succesului: manelizarea forțată.

Amanunte si Video pe Solidnews.ro

Jessie Baneș se străduiește din răsputeri să demonstreze cum casele de discuri din România promovează pseudo-artiști făcând profituri uriașe, în timp ce marii artiști ai țării nu mai au loc pe posturile de radio. Artista a arătat cum Global Records ‘dă lovitura' din nou, implicându-se și în industria cinematografică. Cel mai recent proiect al lor este filmul „Romina, VTM", lansat la mijlocul lunii ianuarie a acestui an. Este vorba despre un film cu maneliști și cu așa-ziși „influenceri" în rolurile principale.

Șocant este că o asemenea peliculă, care pare mai mult o glumă proastă, are o mulțime de fani, ajungând pe locul 9 pe plan mondial în ceea ce privește încasările în anul 2023, potrivit IMDb. La puțin timp după lansare, producția a atras încasări record, de milioane de dolari și peste 320.000 de spectatori plătitori.

Un alt film de mare succes este și „Team Building", peliculă ce prezintă viața românilor care lucrează în companii multinaționale. „Asta ca și cum ne-ar defini pe noi, românii, și cultura și tradițiile noastre", a declarat artista Jessie Baneș într-un filmuleț postat pe conturile sale de socializare în care critică acest afront grosolan la adresa culturii și identității românești.

Jessie a evidențiat faptul că marile valori ale României, actori sau cântăreți, cei care promovează cu adevărat cultura și perpetuează elemente ce țin de identitatea de neam, sunt date la o parte pentru a face loc unor astfel de „artiști" apăruți peste noapte, care, culmea, câștigă popularitate din ce în ce mai mare și se îmbogățesc pe zi ce trece. Situația este tragică, mai ales dacă ne gândim care este publicul țintă al unor astfel de filme și melodii deșănțate: tinerii și copiii necopți care sunt învățați de la vârste fragede să se transforme în... bombardieri, artiste deocheate, maneliști și alte câte și mai câte exemple negative.

Acest lucru spune foarte multe despre nivelul de cultură al României, țara în care s-a renunțat demult la cărți și în care oamenii se alimentează cu modelele oferite de internet. „Se întorc în mormânt marii noștri artiști și regizori de film: Sergiu Nicolaescu, Dem Rădulescu, Stela Popescu, Gheorghe Dinică. Avem atât de mulți artiști mari care încă sunt în viață, har Domnului, și pot să facă filme foarte bune: Marcel Iureș, Horațiu Mălăele, Florin Piersic. Noi mergem să vizionăm filme în care actorii nici măcar nu sunt actori...". Casa de discuri Global Records nu se mulțumește cu puțin; nu e de ajuns că a pus monopol pe industria muzicală românească, acum are ca țintă industria cinematografică. „Nu se opresc și vor să facă din ce în ce mai mulți bani, chit că fac un divertisment ieftin. Cea mai mare vină ne aparține nouă, pentru că mergem și cumpărăm bilet. În al doilea rând, sunt de vină părinții care își lasă copiii să meargă la astfel de filme și nu le pun în mână o carte ca să învețe despre toată tradiția și cultura noastră și despre tot ce înseamnă frumoasa noastră țară...", a concluzionat Jessie, subliniind astfel drama culturală prin care trece poporul român. Ce-i drept, ne-o facem cu mâna noastră.