Influencer creat cu ajutorul inteligenței artificiale. Femeia virtuală câștigă până la 10.000 de euro pe lună

Postat la: 24.11.2023 16:23 | Scris de: ZIUA NEWS

Influencer creat cu ajutorul inteligenței artificiale. Femeia virtuală câștigă până la 10.000 de euro pe lună

Aitana, o femeie de 25 de ani cu părul roz din Barcelona, este primul model spaniol creat prin cu ajutorul inteligenței artificiale. După ce a reușit să strângă un număr impresionant de urmăritori într-un timp scurt, au început să curgă și încasările.

Vara trecută, Rubén Cruz, designerul ei și fondatorul agenției The Clueless, trecea printr-o perioadă dificilă: „Am început să analizăm modul în care lucram și ne-am dat seama că multe proiecte erau puse în așteptare sau anulate din cauza unor probleme independente de voința noastră. De multe ori era vina influencerului sau a modelului și nu din cauza unor probleme de design", a declarat Cruz pentru Euronews.

Așa a ajuns să își creeze propriul influencer pe care să îl folosească drept model pentru brandurile care îi abordau. Influencerul virtual poate câștiga până la 10.000 de euro pe lună, potrivit creatorului ei, dar media este de aproximativ 3.000 de euro. Veniturile Aitanei sunt destul de împrăștiate. Câștigă puțin peste 1.000 de euro pe reclamă, iar recent a devenit imaginea Big, o companie de suplimente sportive. În doar câteva luni, ea a reușit să câștige peste 121.000 de urmăritori pe Instagram, iar fotografiile sale primesc mii de vizualizări și reacții.