Idiot's Games: Primul samurai de culoare i-a supărat pe fanii "Assasin's Creed"!

Postat la: 30.06.2024 12:47 | Scris de: ZIUA NEWS

Idiot's Games: Primul samurai de culoare i-a supărat pe fanii

Shadows, viitorul joc Assasin's Creed, a stârnit nemulțumiri în rândul fanilor francizei produse de Ubisoft, deși urmează să fie lansat abia pe 15 noiembrie. Yves Guillemot, CEO-ul studioului francez de jocuri, a denunțat într-un interviu publicat joi pe site-ul companiei „atacuri malițioase" îndreptate în mediul online împotriva unora dintre programatorii Ubisoft.

„Un lucru care mă îngrijorează în momentul de față sunt atacurile malițioase și personale care au fost direcționate în mediul online împotriva unor membri ai echipei noastre și parteneri [ai noștri]. Vreau să spun clar că noi cei de la Ubisoft condamnăm aceste fapte pline de ură în cei mai fermi termeni posibili iar eu îndemn restul industriei și jucătorii să le denunțe la rândul lor", a spus Guillemot.

Deși acesta nu a numit sursa atacurilor de pe rețelele de socializare, IGN, cel mai mare site din lume specializat pe industria jocurilor video, pune afirmațiile sale în context: Noul joc Assasin's Creed a fost ținta unor critici virulente în mediul online după ce Ubisoft a lansat primele două trailere pentru el luna trecută și a dezvăluit că unul dintre cei doi protagoniști jucabili va fi Yasuke, un samurai de culoare.

Mă abțin de la comentarii, dar amintesc pe scurt ceea ce scriam și la momentul respectiv, și anume că Yasuke a fost un personaj real din istoria Japoniei, care a fost în serviciul lui Nobunaga Oda (Toranaga, în romanul Shogun) timp de 15 luni înainte ca acesta să fie asasinat. Yasuke a fost unul dintre primii africani care apar în înregistrările istorice din Japonia, ajungând în țara insulară cu misionari iezuiți.