Fiica lui Robin Williams acuză inteligența artificială că a recreat vocea tatălui său mort: "Ca un monstru oribil al lui Frankenstein"

Postat la: 05.10.2023 07:23 | Scris de: ZIUA NEWS

Fiica lui Robin Williams acuză inteligența artificială că a recreat vocea tatălui său mort:

În plină grevă a actorilor care denunţă pagubele create de inteligenţa artificială, actriţa Zelda Williams, fiica regretatului actor Robin Williams, a criticat abuzurile unei tehnologii care denaturează cinematografia.

Fiica regretatului actor Robin Williams, decedat în 2014, s-a pronunțat împotriva folosirii abuzive a inteligenţei artificiale în lumea creativă, în special în procesul de realizare a filmelor.

La 1 octombrie, prin intermediul contului său de Instagram, Zelda Williams i-a atacat pe toţi cei - amatori şi profesionişti în domeniul sunetului deopotrivă - care foloseau pe internet programe special concepute pentru a reproduce vocea tatălui ei.

În opinia ei, deturnarea gândurilor sale a fost deosebit de şocantă, după cum a spus fără menajamente în mesajul său: „Am auzit o aşa-zisă voce a tatălui meu, reprodusă în mod artificial, spunând lucruri care nu-i aparţineau. Aceste imitaţii grosolane sunt, în cel mai bun caz, fotocopii palide ale unor oameni extraordinari".

„Deranjată personal" de această utilizare abuzivă a programelor de sunet pe calculator, care pot reproduce acum o voce, celebră sau nu, în câteva secunde, cu ajutorul a câtorva parametri simpli, Zelda Williams şi-a exprimat cu vehemenţă părerea despre aceste noi practici:

„Aceste plagiaturi digitale sunt ca un monstru oribil al lui Frankenstein creat de scursurile profesiei noastre. Trebuie să ne apărăm împotriva lui".

Această poziţie a fiicei lui Robin Williams ar trebui să consolideze mişcarea de grevă de la Hollywood, care vizează în special apărarea actorilor şi a vocilor ameninţate de programele de inteligenţă artificială.

În finalul scrisorii sale deschise, ea spune: „Am văzut cum unii oameni au folosit inteligenţa artificială pentru a profita de actori ca tata, care nu au putut să îi facă faţă. Aceasta nu mai este o speculaţie, ci o problemă reală şi crucială".