După ce-a facut pe smechera, Marina Almăşan accepta să retraga criticile aduse conducerii TVR pentru a i se păstra emisiunea

Postat la: 22.02.2021 16:34 | Scris de: ZIUA NEWS

După ce-a facut pe smechera, Marina Almăşan accepta să retraga criticile aduse conducerii TVR pentru a i se păstra emisiunea

Realizatoarea Marina Almăşan a scris pe site-ul propriu că este şantajată să retracteze un articol de opinie, publicat pe acelaşi site, în care critica echipa de conducere a TVR, pentru ca emisiunea sa să fie păstrată în grila. Almăşan realizează emisiunea „Femei de 10, bărbaţi de 10“ la postul public.

„Îmi fac «mea culpa» : Sub Doina Gradea, TVR a avut, de fapt, cea mai glorioasă perioadă din ultimii 30 de ani!" este titlul articolului în care Marina Almăşan denunţă presiunile cărora este supusă din cauza unui articol de opinie. „După cum sugerează şi fotografia de profil, sunt prizoniera unei greşeli de neiertat! (..) Editorialul meu nu i-a bucurat chiar pe toţi cititorii săi.

Am primit, din partea Conducerii TVR, via Oficiul Juridic, o notificare care înşira un pomelnic de legi şi regulamente pe care înţeleg că le-am încălcat, cutezând să am o atitudine critică faţă de "instituţie şi angajaţii săi" - două elemente pentru care, de altfel, am avut întotdeauna cele mai curate, cinstite şi profunde sentimente: îmi iubesc nespus Televiziunea, lucru pe care l-am demonstrat cu prisosinţă timp de 3 decenii si îi preţuiesc pe toţi cei ce-mi sunt colegi.

Se pare însă că, luată de valul emoţiilor personale, am reuşit să "defăimez" şi "abuzez" instituţia şi salariaţii săi, ceea ce ar contraveni regulamentelor stabilite de conducătorii săi. (..) Bref! Printr-o notificare scrisă şi prin cateva telefoane "prieteneşti", mi s-a dat de înţeles că , dacă vreau să mi se aprobe reintrarea în grila a emisiunii mele, ar fi bine să-mi pun cenuşă în cap. Mi se cer aşadar următoarele trei lucruri: "să retractez articolul cu pricina, să notific publicaţiile media care l-au preluat cu privire la această retractare şi să formulez dezminţiri publice cu privire la informaţiile cuprinse în materialul publicat".

Mi-am recitit de 7 ori, cu atenţie şi cu avocaţii alături, editorialul. Deşi nu am regăsit nicio explicaţie pentru reacţia atât de vehementă a managementului TVR, şi deşi cred cu tărie că nimeni şi nimic nu poate îngrădi dreptul la opinie al unui jurnalist, voi pune, de data aceasta, mai presus de propriul crez, respectul faţă de o echipă întreagă pe care o conduc şi care nu merită să fie zvârlită afară din grilă, din cauza unui articol scris pe un blog personal de către colega lor. Prin urmare, RETRACTEZ, iată, toate cele afirmate în editorialul " Vântul schimbării, la TVR", este o parte din mesajul Marinei Almăşan.