Daca ti ase pare ca ai auzit totul, n-ai auzit-o pe asta: un copac a fost arestat de-a binelea in Pakistan

Postat la: 11.01.2024 10:05 | Scris de: ZIUA NEWS

Daca ti ase pare ca ai auzit totul, n-ai auzit-o pe asta: un copac a fost arestat de-a binelea in Pakistan

Un copac din Peshawar, Pakistan, este "arestat" din 1899, când un ofițer britanic a decis să-i dea o lecție pentru că s-a îndepărtat de el. De atunci, a rămas înlănțuit.

În urmă cu 125 de ani, un ofițer britanic beat, pe nume James Squid, a efectuat una dintre cele mai ciudate arestări din istorie în Landi Kotal, un oraș din apropierea graniței cu Torkhan. Convins că arborele încerca să scape de el în timp ce se străduia să se apropie de el, Squid a ordonat ca acesta să fie legat cu lanțuri de pământ și plasat în arest.

Lanțurile au rămas la locul lor de atunci, iar o placă spune povestea arestului pentru turiștii curioși: "SUNT ARESTAT. Într-o seară, un ofițer britanic, puternic beat, a crezut că mă mut din locul în care mă aflam inițial și i-a ordonat sergentului de popotă să mă aresteze. De atunci sunt arestat". Situat ca Mess-ul ofițerilor Khyber Rifles pe Landi Kotal Way, Copacul înlănțuit primește multă atenție din partea turiștilor care îl găsesc hilar.

Cu toate acestea, localnicii consideră copacul un simbol al opresiunii regimului britanic asupra populației locale. "Prin acest act, britanicii le-au dat de înțeles practic membrilor tribului că, dacă îndrăznesc să acționeze împotriva Raj-ului, vor fi și ei pedepsiți în mod similar", a comentat un localnic. În ciuda trecutului său controversat, Copacul înlănțuit din Peshawar rămâne un reper important, care atrage turismul atât de necesar în zonă.