Cea mai tânără mamă din istoria omenirii a ajuns la 90 de ani. Povestea ei este incredibilă

Postat la: 16.10.2023 20:38 | Scris de: ZIUA NEWS

Cea mai tânără mamă din istoria omenirii a ajuns la 90 de ani. Povestea ei este incredibilă

De-a lungul timpului au existat o mulţime de situaţii care au impresionat o lume întreagă, dar unele dintre ee sunt cu adevărat ieşite din comun. Acesta este şi cazul cele mai tinere mame din istorie, care a ajuns la vârsta de 90 de ani.

Pe data de 14 mai 1939, la vârsta de 5 ani, 7 luni și 21 de zile, Lina Medina a devenit cea mai tânără mamă din lume. Aceasta a născut, prin operaţie de cezariană un băiețel, pe nume Gerardo. Băiețelul s-a născut cu o greutate de 2,7 kg și a fost numit Gerardo, acesta fiind numele medicului care a operat-o pe fetiță. Băiețelul a crescut știind că Lina este sora lui mai mare.

Născută pe data de 27 septembrie 1933, la Ticrapo, regiunea Huancavelica, Peru, Lina Medina a ajuns, acum, la vârsta de 90 de ani. Anii au trecut peste cea mai tânără mamă din istorie, dar nu au fost lipsiţi şi de alte evenimente importante. La vârsta de 39 de ani aceasta s-a căsătorit şi a mai adus pe lume un băieţel. Primul său copil, născut la doar 5 ani şi 7 luni, a murit la 40 de ani, din cauza unei boli autoimune. În prezent, Lina trăieşte tot în Peru, alături de familia sa, refuzând să profite de atenţia primită din partea oamenilor şi a presei pentru a se îmbogăţi.

Iniţial, fetiţa în vârstă de cinci ani spunea că o doare foarte tare stomacul. Astfel, a ajuns de urgenţă la medic. După un examen medical amănunțit, motivul durerilor de burtă a șocat pe toată lumea: fetița de doar 5 ani era însărcinată. După mai multe controale şi investigaţii, cadrele medicale au stabilit că fetiţa suferea de pubertate precoce, o afecţiune genetică extrem de rară, ce este prezentă la unul din 10.000 de copii.

Chiar dacă adevărul nu a fost spus niciodată în mod oficial, se consideră că tatăl fetei era presupusul violator al fetiţei de doar cinci ani. La acel moment, bărbatul a fost arestat dar a fost eliberat pentru că nu existau suficiente dovezi. Chiar dacă, cel mai probabil, familia ştia cine o violase, nimeni nu a dat un răspuns oficial în presă.