Cea mai frumoasă fotografie de Crăciun: "Suntem înconjurați de minuni, chiar și fără fotomontaje sau inteligență artificială"

Postat la: 26.12.2023 10:25 | Scris de: ZIUA NEWS

Cea mai frumoasă fotografie de Crăciun:

Fotografia astronomică a zilei de Crăciun, premaită de Nasa, onorează Torino și un fotograf italian, Valerio Minato, scrie Corriere della Sera. Echipa agenției americane a ales fotografia trimisă de Minato ca fiind cea mai bună imagine astronomică a zilei.

În imaginea fotografului piemontez, realizată pe 15 decembrie, Superga, un deal de aproximativ 600 de metri înălțime din apropiere de Torino, este încoronată de profilul Monviso, un munte din Alpii Cotici, evidențiat , la rândul său, de semilună.

Fotograful Valerio Minato, născut la Biella în 1981, absolvent de silvicultură, este un fotograf autodidact fascinat de alinieri uimitoare, precum cea din fotografia apreciată de NASA.

„Cel mai frumos cadou, o bucurie imensă", a scris Valerio Minato pe pagina sa de Facebook. Pe site-ul NASA, imaginea este intitulată „Cathedral, Mountain, Moon" (Catedrală, munte, lună) și este însoțită de un text explicativ lung.

„Pentru un instantaneu ca acesta ai nevoie de programare. Primul pas este de a realiza că o astfel de triplă aliniere uimitoare urmează să aibă loc. Al doilea este de a găsi cel mai bun loc pentru a o fotografia. Dar cel de-al treilea este cel mai dificil: să fii exact la momentul potrivit, și să ai și cer senin". Coincidența dintre toate aceste elemente a avut loc pe 15 decembrie, la ora 18:52.

Zilele trecute, Minato - care nu este străin de fotografiile evocatoare ale capitalei piemonteze - publicase și un film din culise, etapele care au precedat fotografierea, cu invitația de a-l difuza cât mai mult: „Distribuiți-l dacă vreți să mă ajutați să arăt clar că suntem înconjurați de minuni, chiar și fără fotomontaje sau inteligență artificială".