Bordelul exclusivist frecventat de mari personalități. Criteriul ireal după care au fost selectate fetele

Postat la: 03.01.2024 08:19 | Scris de: ZIUA NEWS

Bordelul exclusivist frecventat de mari personalități. Criteriul ireal după care au fost selectate fetele

Cine nu a auzit de Fernande Grudet, cunoscută în lumea celor vestiţi şi bogaţi ca Madame Claude? Ea a fost cea mai mare matroană a Franţei moderne şi a creat din prostituţie un imperiu în anii ʼ60, la care apelau preşedinţi, actori celebri şi oameni de afaceri cunoscuţi. Însă, după ce criteriu erau selectate fetele care făceau parte din cea mai mare reţea de prostituţie de lux din Paris? Iată ce probe le dădea Madame Claude fetelor la angajare.

În anii ʼ60 - ʼ70, Fernande Grudet, mult mai cunoscută drept Madame Claude, era cea mai bogată femeie din Europa. Născută într-o familie săracă de evrei, în oraşul Angers, educată într-o mănăstire din Franţa, a luptat în Rezistenţa Franceză în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a reuşit ca între anii 1955 şi 1977 să pună pe picioare cea mai mare reţea de prostituţie de lux din Paris, oferind servicii discrete clienţilor bogaţi din toată lumea, scrie click.ro.

Astfel, după cel de-al Doilea Război Mondial, Madame Claude a condus la Paris, în apropiere de Champs-Élysées, una dintre casele de toleranţă cele mai exclusiviste de la acea vreme, ajungând să aibă la un moment dat o reţea alcătuită din peste 500 de femei şi câţiva bărbaţi. Ea însăşi a fost prostituată înainte de a deschide un bordel pentru cei bogaţi şi faimoşi.

Situat pe strada Marignan, la numărul 18, bordelul era vizitat de influenţi oameni de afaceri, precum maganatul grec Aristotel Onanssis sau Henry Ford, de fostul preşedinte american John F. Kennedy, actorul Marlon Brando sau de Şahul Iranului. De asemenea, și şefi ai Mafiei solicitau fete, favoruri care îi garantau lui Madame Claude protecţia, după cum a dezvăluit biograful William Stadiem pentru revista Vanity Fair, relatează Historia.ro.

Tarifele percepute de bordelul parizian în anul 1977 erau destul de piperate, dar justificate ţinând cont de clientelă şi de atenţia cu care erau selectate fetele. Și totuși, ce probe le dădea fetelor la angajare?

Fetele erau selectate numai dacă treceau cu brio toate testele. Surprinzător, sau nu, acestea includeau inclusiv teste de cultură generale, în timpul cărora erau întrebate care este formula chimică a apei sau care este cel mai lung râu din Europa, cât și şi un „test al genţii", când le era inspectat conţinutul poşetei, iar cele dezordonate erau excluse pe loc.

Totodată, fetelor li se cerea să se dezbrace, pentru ca Madame Claude să vadă dacă sunt încrezătoare în felul în care arată şi dacă se vor descurca bine în prezenţa clienţilor, iar decizia finală era luată abia după ce erau „testate la pat" de prietenii matroanei, bărbaţi care îi spuneau cine merită să rămână, la cine să renunţe şi cine are potenţial.

Apoi, erau îmbrăcate până în picioare la cei mai buni croitori, hainele fiind alese chiar de madame, erau trimise în străinătate ca să-şi „lărgească" orizontul, să-şi îmbogăţească bagajul cultural, dar şi pentru că îşi dorea ca angajatele ei să cunoască bine cât mai multe limbi străine.

În fiecare săptămână, fetele erau supuse unui control medical, iar madame plătea operații de chirurgie estetică pentru cele care aveau nevoie de ajustări la nivelul nasului, buzelor și ochilor. Singurul lucru pentru care nu își dădea acordul era mărirea sânilor, fiind convinsă că „niciun chirurg nu poate să facă o treabă mai bună decât a făcut Dumnezeu" în această privinţă. Adesea, le explica fetelor deviza după care se ghida în afaceri: „Un bărbat doreşte o femeie sofisticată, amuzantă, inteligentă şi interesată de el, care să-l susţină în orice şi să nu-l bată la cap cu problemele ei".