Au făcut o gaură cu excavatorul în Marele Zid Chinezesc ca să ajungă mai repede la muncă

Postat la: 05.09.2023 16:14 | Scris de: ZIUA NEWS

Au făcut o gaură cu excavatorul în Marele Zid Chinezesc ca să ajungă mai repede la muncă

Două persoane au fost reținute în nordul Chinei după ce ar fi provocat stricăciuni unei secțiuni din Marele Zid Chinezesc cu un excavator, informează CNN, care citează autoritățile locale.

Un bărbat de 38 de ani și o femeie de 58 de ani din provincia Shanxi sunt acuzați că au încercat să facă o spărtură prin faimosul zid ca să scurteze drumul până la locul lor de muncă, un șantier din apropiere, a anunțat poliția locală într-un comunicat.

Cei doi au extins o spărtură în structura străveche ca să o facă suficient de mare încât să treacă cu un excavator. Scopul a fost să creeze o scurtătură până la șantier. Stricăciunile produse cu excavatorul au provocat daune semnificative de integritate și siguranță acelei secțiuni din zid, informează poliția chineză.

Poliția din Yuyou i-a reținut pe cei doi suspecți după ce a fost informată de daunele produse pe 24 august. Cazul este în desfășurare. Marele Zid Chinezesc, un proiect strategic de apărare pentru China timp de sute de ani, are o lungime de peste 20.000 de kilometri. Acesta este monument protejat UNESCO din 1987.

Daunele au fost produse la o bucată din zid care datează din dinastia Ming (1368-1644). Autoritățile chineze au acționat mai intens în ultimii ani pentru a proteja Marele Zid și a împiedica actele de vandalism.