Alimentele care devin toxice când le punem în frigider! Mulţi români le consumă fără să știe

Postat la: 31.01.2024 22:49 | Scris de: ZIUA NEWS

Alimentele care devin toxice când le punem în frigider! Mulţi români le consumă fără să știe

Sunt mai multe alimente pe care oamenii le consumă fără să știe că ajung să fie toxice. Iată alimentele despre care probabil nu știai că devin toxice atunci când sunt refrigerate.

Patru alimente despre care probabil nu știai că devin toxice atunci când sunt băgate în frigider:

1. Usturoi decojit

Nu cumpărați niciodată usturoi curățat și nu-l puneți la frigider. Începe să prindă mucegai foarte repede. Mucegaiul de usturoi a fost, de fapt, asociat cu cancerul. Cumpărați usturoi proaspăt atunci când este posibil și să nu îl curățați până când sunteți gata să îl utilizați.

2. Ceapa

Odată cu usturoiul, ceapa este adesea introdusă din greșeală în frigider de către consumatori. Fie că este vorba de o ceapă întreagă, sau doar de o secțiune rămasă de la gătit, se știe că ceapa atrage bacterii. Când cineva este bolnav acasă, punem chiar și o felie de ceapă în colțul camerei pentru a colecta toate bacteriile nesănătoase. Aceasta înseamnă că o ceapă poate fi înșelător de toxică.

3. Ghimbir proaspăt

Ghimbirul începe să prindă mucegai foarte repede când îl puneți la frigider. Acest lucru a fost asociat cu insuficiența renală și hepatică. Producția de mucegai pe ghimbir proaspăt este stimulată doar de temperatura rece și umiditatea frigiderului, făcându-l potențial toxic la ingerare.

4. Orez fiert

Mulți oameni au început să păstreze orezul gătit în frigider. Dacă aveți de gând să puneți orezul la frigider, să nu îl lăsaţi mai mult de 24 de ore.