Virus mortal în Grecia. Avertisment dur pentru turiști

Postat la: 20.06.2019 07:55 | Scris de: ZIUA NEWS

Virus mortal în Grecia. Avertisment dur pentru turiști

Autoritățile din Grecia au lansat un avertisment pentru turiștii care doresc să își petreacă vacanța acolo. S-a semnalat prezența virusului West Nile, transmis de țânțari.

Oficialii greci din domeniul Sănătății îi avertizează pe turiștii care plănuiesc să călătorească în Grecia în această vară cu privire la riscurile la care se expun din cauza tânțarilor, purtători ai virusului West Nile, potrivit stirileprotv.ro.

În urmă cu o săptămână, Ministrul de Externe din Marea Britanie a inclus insectele pe lista potențialelor pericole la care se expun cei care călătoresc în Grecia, în contextul în care în 2018 s-au înregistrat sute de cazuri de îmbolnăvire, cauzate de țânțari, scrie The Guardian.

„Au fost suficient de multe cazuri încât să realizăm că acum este o problemă ce ține de sănătatea publică. Virusul a ajuns în Grecia prin intermediul păsărilor migratoare și le recomandăm tuturor să ia măsuri de protecție, cum ar fi să poarte haine cu mânecă lungă, să evite locurile cu apă stătătoare și să folosească spray-uri împotriva țânțarilor și plase protectoare", a transmis Danai Pervanidou, oficial din domeniul sănătății publice din Grecia.

În Grecia, 316 persoane au fost infectate cu virusul West Nile, iar 50 au murit, în 2018. Centrul de diagnostic și prognoză a precizat că s-au înregistrat cazuri atât în zonele rurale, cât și în cele urbane. Cei infectați cu virusul nu au avut niciun fel de simptome. 20% dintre ei au făcut febră, dureri musculare și dureri de cap și doar 1% au ajuns la spital în stare gravă, potrivit Centrului American pentru Controlul și Prevenția Bolilor.

Dintre cei la care virusul s-a confirmat, în Grecia, 243 au manifestat simptome neurologice, care au dus la encefalită, meningită și paralizie.