Viorica Dăncilă, despre preşedintele CNAS: Dacă nu îşi dă demisia, îl vom demite

Postat la: 20.07.2019 10:58 | Scris de: ZIUA NEWS

Viorica Dăncilă, despre preşedintele CNAS: Dacă nu îşi dă demisia, îl vom demite

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Bistriţa, întrebată ce va face dacă preşedintele CNAS nu va demisiona, aşa cum i-a cerut după ce purtătorul de cuvânt a spus că „oamenii mor şi cu un sistem şi fără un sistem", că „nu este opţional": „Dacă nu îşi dă demisia, îl vom demite".

Întrebată vineri, într-o conferinţă de presă, ce măsuri va lua dacă preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătaee nu va demisiona, aşa cum i-a cerut, premierul Viorica Dăncilă a spus că „nu este opţional".

„Domnul Vulcănescu trebuie să înţeleagă că acest lucru nu este opţional. Este un lucru obligatoriu. Dacă dumnealui nu îşi dă demisia, îl voi demite. Voi cere doamnei ministru pentru că aşa se procedează, (...) şi când am făcut numirea, propunerea a venit din partea doamnei ministru a Sănătăţii, a fost aprobată de mine. Îl vom demite noi şi vom numi pe altcineva. Nu l-am întrebat dacă vrea să îşi dea demisia am spus că trebuie să îşi dea demisia şi acest lucru îl va face", a spus Viorica Dăncilă.

Întrebată, de asemenea, dacă are deja o variantă de înlocuitor pentru preşedintele CNAS, Dăncilă a spus că nu s-a discutat de persoane încă.

„Nu am vorbit încă de persoane, dar este important să avem la conducerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate o persoană care poate să răspundă tuturor provocărilor din sistem, ştiu că nu sunt provocări uşoare, dar şi o persoană care să îşi aleagă cu grijă purtătorul de cuvânt pentru că eu nu o să accept niciodată ca cineva să jignească cetăţenii României", a mai spus premierul.

Prmierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Sănătăţii Sorina Pintea demisia preşedintelui CNAS Răzvan Teohari Vulcănescu şi purtătorului de cuvânt al instituţiei Daniel Osmanovici în urma declaraţiilor făcute de cel din urmă în care a spus că "oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem".