Traian Băsescu, la primul termen în procesul CNSAS: Nu am colaborat cu Securitatea. Avem puncte de vedere diferite, ne va împăca judecătorul

Postat la: 05.09.2019 13:14 | Scris de: ZIUA NEWS

Traian Băsescu, la primul termen în procesul CNSAS: Nu am colaborat cu Securitatea. Avem puncte de vedere diferite, ne va împăca judecătorul

Procesul în care se judecă o eventuală colaborare a fostului președinte Traian Băsescu cu Securitate a început joi la Curtea de Apel București. Fostul președinte a reafirmat că nu a colaborat cu organele represive ale regimului comunist. "Avem puncte de vedere diferite, eu și CNSAS, ne va împăca judecătorul", a declarat Băsescu.

"Nu comentez, trebuie să mă apăr. Avem puncte de vedere total diferite, eu și CNSAS, ne va împăca un al treilea, judecătorul. (...) Hai să vedem procesul", a declarat fostul președinte Traian Băsescu, la sosirea la Curtea de Apel București.

Întrebat dacă a fost colaborator al fostei Securități, fostul șef al statului a spus: „Nu, am declarat tot timpul că nu". Băsescu a mai afiramt că o decizie a instanței în defavoarea sa îi va afecta imaginea.

Pe 29 mai, Curtea de Apel Bucureşti a înregistrat la Secţia Contencios Administrativ Fiscal dosarul deschis la sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care cere stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu. În acţiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului, sub numele de cod Petrov. În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.