Thomas Cook, cea mai veche agenţie de turism din lume, s-a prăbuşit în faliment, distrugând vacanţele a sute de mii de turişti

Postat la: 23.09.2019 11:21 | Scris de: ZIUA NEWS

Thomas Cook, cea mai veche agenţie de turism din lume, s-a prăbuşit în faliment, distrugând vacanţele a sute de mii de turişti

Thomas Cook, cea mai veche agentie de turism din lume, a intrat în faliment, sute de mii de turişti trezindu-se zilele acestea cu vacanţele distruse. Viitorul a 21.000 de angajaţi ai agenţiei rămâne incert, potrivit The Guardian. Falimentul Thomas Cook a dat startul celui mai mare proces de reptriere pe timp de pace din istoria moderna a Marii Britanii.

Duminică, reprezentanţii companiei cu o vechime de 178 de ani au spus că nu văd altă soluţie decât falimentul, după ce negocierile între Thomas Cook şi acţionarii-cheie - privind recapitalizarea şi reorganizarea - au eşuat, determinând intrarea în „lichidare imediată", transmite upi.com. Peter Frankhauser, CEO-ul Thomas Cook, şi-a cerut scuze faţă de angajaţi şi clienţi, spunând că prăbuşirea companiei reprezintă „un moment de profund regret".

Frankhauser a mai spus că firma de turism a fost aproape să semneze un contract pentru salvarea de la faliment, dar „o facilitate suplimentară", necesară în ultimele zile, s-a dovedit a fi „insurmontabilă". Autoritatea Britanică de Aviaţie Civilă a precizat că toate zborurile, vacanţele şi rezervările companiei au fost anulate şi „peste „150.000 de clienţi britanici ai Thomas Cook din întreaga lume au fost afectaţi, de două ori mai mult decât în cazul celor repatriaţi după falimentul Monarch Airlines".