Revoluția urbană în Franța. Vehicule zburătoare în transportul în comun

Postat la: 19.06.2019 10:27 | Scris de: ZIUA NEWS

Revoluția urbană în Franța. Vehicule zburătoare în transportul în comun

Revoluție urbană în transportul din Franța. A fost lansat un studiu de fezabilitate pentru prezentarea, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, a unui sistem urban de vehicule cu decolare - aterizare verticală (VTOL).

Colaborare dintre Airbus, grupul ADP și grupul RATP, împreună cu regiunea Paris Ile-de-France și autoritatea civilă de aviație a Franței (DGAC), cuprinde toate componentele de mobilitate în aer și la sol marchează crearea unei echipe de experți recunoscuți care dezvolta nu doar tehnologia franceză, ci și un model pentru mobilitatea urbană, serviciile asociate și potențialul export.

Scopul este acela de a integra întregul lanț valoric: proiectarea și fabricarea, mentenanța, operațiunile de zbor, managementul traficului aerian de joasă altitudine, integrarea urbană și planificarea; infrastructura fizică și digitală; interfețele pentru pasageri.

Proiectul este bazat pe componente ale tehnologiei precum propulsia și autonomia electrică, pentru a se conforma cerințelor unei dezvoltări sustenabile a energiei. Proiectul va include și o investigare a standardelor publice pentru siguranța infrastructurii digitale, implicând atât părțile interesate din sectorul public cât și din cel privat, care să promoveze dezvoltarea acestuia.

Airbus este deja prezent în sectorul mobilității la cerere, prin intermediul serviciilor oferite de Voom, bazate pe utilizarea elicopterelor în zone urbane, și a dezvoltat vehiculele demonstrative Vahana și CityAirbus VTOL, care sunt 100% electrice și au zero emisii de CO2. Grupul RATP, lider în soluții de mobilitate urbană, se va concentra pe chestiuni de inter-mobilitate, inserție urbană și acceptabilitate pentru a se asigura că vehiculul autonom de zbor este accesibil unui număr cât mai mare de oameni și se conectează cu servicii de mobilitate existente.

Complexul aeroportului este un centru-prototip intermodal unde tehnologia VTOL are un rol important. Primele aplicații vor fi conexiunile dintre orașe și aeroporturi. Grupul ADP este pregătit să acționeze ca un catalizator pentru dezvoltarea acestui servicu în regiunea Paris Ile-de-France, mulțumită unei rețele unice a platformelor de aeroport în Europa și în lume, bazată pe expertiza în infrastructură inginerească, ce include astăzi platformele "vertiport". Aceasta din urmă se constitui în veritabile teste de laborator: operațiuni la sol și în aer, posibilitatea ca pasagerii să găsească rute, aprovizionarea cu energie și mentenanță.