Razvan Cuc: Începe construcția autostrăzii Ploiești-Brașov

Postat la: 21.05.2019 14:36 | Scris de: ZIUA NEWS

Razvan Cuc: Începe construcția autostrăzii Ploiești-Brașov

Luni, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și directorul general CNAIR, Narcis Neaga, au anunțat semnarea contractului de finanțare pentru sectorul Predeal-Cristian al autostrăzii București-Ploiești.

Marți, Răzvan Cuc are o întâlnire pregătitoare pentru finalizarea contractului de realizare, în parteneriat public-privat, a Autostrăzii Ploiești-Brașov. Premierul, Viorica Dăncilă, de asemenea, a spus luni că autostrada Ploiești-Comarnic-Brașov va fi primul proiect de infrastructură în parteneriat public-privat. În maxim o lună urmând să fie anunțați câștigătorii. Imediat după procedura de desemnare a constructorului va începe și lucrarea.

„După cum ştiţi, în programul de guvernare, am prevăzut investiţii în infrastructură, investiţii realizate atât prin fonduri europene, cum este cazul podului suspendat peste Dunăre, investiţii de la bugetul de stat, dar şi investiţii în parteneriat public-privat. Prima investiţie în infrastructură în parteneriat public-privat va fi autostrada Ploieşti - Comarnic - Braşov, deja într-o lună de zile vom anunţa câştigătorul şi vom demara această autostradă. Uitaţi că se poate, cei care au criticat au criticat pe nedrept. Înainte de a critica, toţi ar trebui să dăm dovadă de mai multă unitate pentru realizarea unui obiectiv", a declarat Viorica Dăncilă, după vizita lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre în zona Jijila.

Lucrarea va fi supervizată la termene și calitatea execușiei de Comisia Nașională de Strategie și Prognoză.