RAR a lansat o aplicaţie prin care oricine poate verifica gratuit în ce stare este o maşină şi de ce reparaţii a avut nevoie

Postat la: 22.03.2019 07:53 | Scris de: E-politic

 RAR a lansat o aplicaţie prin care oricine poate verifica gratuit în ce stare este o maşină şi de ce reparaţii a avut nevoie

Registrul Auto Român a lansat aplicaţia gratuită „Istoric Vehicul" prin intermediul căreia orice persoană care deţine sau intenţionează să achiziţioneze un vehicul poate verifica istoricul acestuia (condiţia fiind ca maşina să fi trecut cel puţin o dată pe la RAR).

Aplicaţia este disponibilă pe site-ul oficial al Registrului Auto Român www.rarom.ro, arată un comunicat al autorităţii. Datele se obţin dacă solicitantul introduce în aplicaţia „Istoric Vehicul" adresa de email şi numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/şasiu). Aplicaţia va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă şi, după validarea lui, va furniza către aceeaşi adresă de email informaţiile pe care le-am considerat utile pentru deţinătorul sau viitorul deţinător al unui vehicul.

Datele generate sunt: activităţile derulate la RAR şi numărul de kilometri înregistraţi în bordul maşinii (kilometri regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţiilor ITP autorizate), existenţa/valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului, câteva date tehnice şi de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP. Dacă aplicaţia se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricţionat accesul în consecinţă. Aplicaţia poate fi accesată şi de pe smartphone.