Prognoza meteo până pe 2 iunie

Postat la: 21.05.2019 09:49 | Scris de: ZIUA NEWS

Prognoza meteo până pe 2 iunie

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Potrivit specialiştilor, în intervalul 20 mai - 2 iunie 2019 va ploua în majoritatea regiunilor, iar temperaturile vor fi în uşoară creştere.

În Oltenia, variațiile temperaturilor diurne pe tot parcursul intervalului nu vor fi semnificative și astfel, media regională va fi de 22...25 de grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 mai, de la o medie de 12...13 grade, la o medie în jurul a 11 grade. Apoi, vor exista variații ușoare până în data de 25 mai și media acestora se va situa în jurul a 10 grade.

La începutul celei de-a doua săptămâni, media regională a minimelor va fi în jurul a 13 grade, apoi tendinta va fi de scădere ușoară, spre 12 grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales la începutul intervalului și în cea de-a doua săptămână, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

La munte, temperaturile maxime, până în data de 24 mai, vor fi în medie de 11...12 grade. Apoi, tendința temperaturilor diurne va fi de creștere ușoară, iar media acestora, până la sfârșitul intervalului, se va situa în jurul valorii de 14 grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 mai, de la o medie regională în jurul a 8 grade, la o medie de 4...5 grade. Apoi, vor exista variații ușoare până în data de 25 mai și media acestora se va situa în jurul a 5 grade.

După data de 26 mai, media regională a minimelor va fi de 6...7 grade. Instabilitatea atmosferică se va menține pe tot parcursul intervalului. Temporar va ploua și în fiecare zi vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

În Dobrogea, până în data de 23 mai, media regională a valorilor diurne va fi de 23...25 de grade. Apoi va exista o ușoară scădere a acestora spre o medie de 21...22 de grade. Din data de 25 mai, până la sfârșitul intervalului, variațiile temperaturilor maxime vor fi nesemnificative, iar media se va situa în jurul a 24 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere până în data de 22 mai, de la o medie în jurul a 15 grade, la o medie de 13 grade. Începând din 23 mai, temperaturile nocturne vor crește ușor și până la sfârșitul intervalului, media acestora va fi de 14...16 grade. Instabilitatea atmosferică nu va fi foarte pronunțată pe parcursul intervalului. Averse mai importante cantitativ vor fi îndeosebi în zilele de 21 și 24 mai.