Primaria Sectorului 1 raspunde atacurilor referitoare la "concediile mascate" pe bani publici

Postat la: 07.06.2019 16:19 | Scris de: ZIUA NEWS

Primaria Sectorului 1 raspunde atacurilor referitoare la

Referitor la anumite informații care au apărut în spațiul public legate de participarea angajaților Primăriei la cursuri de formare profesională, Biroul de Presă este împuternicit să facă următoarele precizări:

"Potrivit art. 50 din Legea nr. 188/1999, republicată, privind Statutul funcționarilor publici, angajații Primăriei Sectorului 1 au dreptul și obligația de a-și îmbunătăți în mod continuu abilitățile și pregătirea profesională. În conformitate cu prevederile legale mai sus menționate, în anul 2017 la cursurile de formare profesională denumite tendențios "concedii mascate" au participat și cinci consilieri USR ai Sectorului 1, la șapte cursuri. Acestea s-au desfășurat în afara Bucureștiului, pe parcursul a șapte zile, la Hotel Vox Maris din Costinești, Hotel Oxford din Mamaia, Hotel Carpathia din Sinaia sau Hotel Alexandros din Bușteni. Și în 2018, patru consilieri USR ai Sectorului 1 s-au bucurat de "concediile mascate" în afara Bucureștiului, pe parcursul a șapte zile, la Hotel 2D din Neptun, Hotel Majestic din Mamaia și Hotel Carpathia din Sinaia.

"Cineva din anturaj ar trebui să-i spună doamnei Clotilde Armand că s-a încheiat campania electorală. Bănuiesc că nu a aflat încă acest lucru, din moment ce ne atacă doar de dragul atacului politic. Asta a făcut doamna consilier Armand când ne-a certat pe Facebook că organizăm <<concedii mascate>> din bani publici pentru angajații Primăriei. Ce a omis să spună doamna Armand este că de banii publici alocați cursurilor de formare s-au bucurat din plin chiar și consilierii USR, colegii dumneaei. Cât despre utilitatea lor, ar fi putut afla nemijlocit de la colegii care au participat la cursuri sau să tragă singură concluzia având în vedere că aceștia au mers la cursuri atât în 2017, cât și în 2018", afirmă Primarul Dan Tudorache. În cursul anul 2018, Primăria Sectorului 1 a ținut cont de obligațiile legale față de angajați și a organizat cursuri de perfecționare profesională inclusiv la sediul instituției, ultimul de acest gen având loc în luna decembrie a anului trecut, când angajații au fost instruiți în domeniul achizițiilor publice de către specialiști ai Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.