Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova vine cu precizări în cazul fetiţei luată cu forţa de mascaţi

Postat la: 22.06.2019 09:57 | Scris de: ZIUA NEWS

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova vine cu precizări în cazul fetiţei luată cu forţa de mascaţi

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a venit cu noi precizări în cazul fetiței de nouă ani care a fost luată cu forța de mascați din casa familiei care a crescut-o, pentru a fi dată spre adopție în SUA. În comunicat se mai spune că: micuța a fost predată părinților adoptivi și că în momentul de față este într-o stare bună.

Vă redăm comunicatul integral:

„S-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei S. S., care anterior a purtat numele de L., de către adoptatorii S. G. şi S. R - E, efectuându-se cuvenitele menţiuni în registrele şi actele de stare civilă, numita Ş.M., care la acel moment avea calitatea de asistent maternal, deşi a fost informată, atât telefonic, cât şi în scris, pentru aducerea minorei, în vederea predării familiei adoptatoare S., aceasta nu a dat curs acestor solicitări, astfel încât, la datele de 20.05.2019 şi 21.05.2019, reprezentanţii D.G.A.S.P.C. Mehedinţi, însoţiţi de lucrători de poliţie, din cadrul I.P.J. Mehedinţi, s-au deplasat la domiciliul numitei Ş.M., însă, aceasta a avut o atitudine ostilă, refuzând să predea minora" se arată în comunicat.

"Atitudinea şi acţiunile asistentului maternal Ş. M. au dus la îngreunarea procesului de acomodare dintre minoră şi familia adoptatoare, aceasta influenţând negativ fetiţa cu privire la formarea unei imagini reale asupra familiei de adopţie, a adus diverse acuze şi a adresat cuvinte jignitoare specialiştilor instituţiei, la întâlnirile de acomodare dintre minoră şi familia de adopţie, de faţă fiind şi minora S. S., şi a făcut afirmaţii jignitoare cu privire la etnia şi sănătatea mentală a acesteia". Potrivit sursei citate, nu s-a putut discuta cu minora fiindcă a început să plângă. „S-a încercat să se discute cu minora S.S. însă nu s-a putut relaţiona cu aceasta deoarece a început să plângă. În aceste condiţii i s-a cerut numitei ŞM să o liniştească pe minoră, însă aceasta nu s-a implicat, timp în care celelalte persoane majore din imobil au început să strige, agitând-o şi mai mult pe minoră"

"Deoarece, minora trebuia liniştită într-un timp cât mai scurt, s-a luat hotărârea ca aceasta să meargă împreună cu părinţii adoptivi, care au aşteptat-o în afara imobilului, cu psihologul şi asistentul social la IML Craiova, în vederea examinării fizice şi pentru a fi consiliată de psihologul prezent. Minora a opus rezistenţă, deoarece, în permanenţă, i s-a inoculat de către familia numitei ŞM că părinţii adoptivi ar putea să-i facă rău", se arată în comunicat.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a mai afirmat că micuța a fost predată părinților adoptivi și că în momentul de față este într-o stare bună. „Procurorul de caz a predat-o pe minoră părinţilor adoptivi care împreună cu psihologul şi asistentul social au mers la IML Craiova unde aceasta a fost examinată. Din informaţiile deţinute până în prezent minora ŞM se simte bine. Percheziţia s-a continuat prin ridicarea înscrisurilor referitoare la starea de sănătate fizică şi psihică a minorei SS şi alte documente referitoare la procesul de adopţie", titrează Antena 3.