Meteo. Vine pârjolul! Meteorologii sunt în alertă. Temperaturi anormale pentru luna iunie

Postat la: 14.06.2019 07:00 | Scris de: ZIUA NEWS

Meteo. Vine pârjolul! Meteorologii sunt în alertă. Temperaturi anormale pentru luna iunie

Vineri, prognoza meteo aduce temperaturi destul de ridicate ce determină disconfort termic accentuat. Cu toate acestea, ploile, descărcări electrice, grindina și intensificări de scurtă durată ale vântului mi vor dispărea.

Meteo. Potrivit ANM, în Capitală. vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, iar în orele amiezelor disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată îndeosebi în cursul după prânz.

Meteo. În intervalul menționat vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Meteo. Sspre seară, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp.