Meteo. Trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău. Schimbarea bizară a generat alertă

Postat la: 10.06.2019 07:46 | Scris de: ZIUA NEWS

Meteo. Trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău. Schimbarea bizară a generat alertă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru ziua de luni, 10 iunie 2019, iar veștile nu se nu sunt tocmai plăcute. Vremea va fi mohorâtă, în cea mai mare parte a țării și, mai mult decât atât, apar noi reprize de ploi.

Luni, prognoza meteo, nu va fi tocmai prietenoasă. În cea mai mare parte a țării, se anunță cer predominant noros, cu mari șanse să apară și precipitații. Valorile termice, acestea se vor situa între 16 și 28 grade Celsius.

În Capitală, ne așteaptă o zi mohorâtă, cu cer predominant noros și temperaturi cuprinse între 19 și 28 grade Celsius. Vântul va sufla moderat, cu o viteză de 21 km/h și nu este exclus să avem parte de unele reprize de ploaie. De asemenea, umiditatea va atinge pragul de 69%.

Și în Moldova se vor înregistra ploi, însoțite de descărcări electrice, în cea mai mare parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu o viteză de 14 km/h, iar valorile termice se vor situa între 17 și 28 grade Celsius. Umiditatea va atinge pragul de 63%.

Pe litoral, vremea se anunță ceva mai prietenoasă, cu cer parțial noros și șanse minime să apară stropi de ploaie. Vântul va sufla cu o viteză de 24 km/, mercurul din termometre va indica valoarea minimă de 21 grade Celsius, iar temperatura maximă va atinge pragul de 26 grade. De asemenea, umiditatea va ajunge la 75%.

La munte, vântul va sufla slab până la moderat, cu o viteză de 11 km/h, iar valorile termice se vor situa între 14 și 24 grade Celsius. În schimb, umiditatea va atinge pragul de 70