Meteo. ANM a emis o nouă alertă. Unde va lovi prăpădul

Postat la: 10.06.2019 13:00 | Scris de: ZIUA NEWS

Meteo. ANM a emis o nouă alertă. Unde va lovi prăpădul

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru ziua de luni, 10 iunie 2019, iar veștile nu se nu sunt tocmai plăcute.

UPDATE: Meteorologii au emis o alertă cod galben de ploi, vijelii şi grindină, valabilă pentru 33 de judeţe şi pentru Capitală, până marţi, 11 iunie, ora 23.00

De luni, ora 10.00 până seara, la ora 23.00 vor fi perioade de instabilitate atmosferică în 33 de judeţe şi în Capitală. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp.

De asemenea, ANM a emis şi o informare meteorologică valabilă până marţi, la ora 23.00. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse

Și în Moldova se vor înregistra ploi, însoțite de descărcări electrice, în cea mai mare parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu o viteză de 14 km/h, iar valorile termice se vor situa între 17 și 28 grade Celsius. Umiditatea va atinge pragul de 63%.

Pe litoral, vremea se anunță ceva mai prietenoasă, cu cer parțial noros și șanse minime să apară stropi de ploaie. Vântul va sufla cu o viteză de 24 km/, mercurul din termometre va indica valoarea minimă de 21 grade Celsius, iar temperatura maximă va atinge pragul de 26 grade. De asemenea, umiditatea va ajunge la 75%.

La munte, vântul va sufla slab până la moderat, cu o viteză de 11 km/h, iar valorile termice se vor situa între 14 și 24 grade Celsius. În schimb, umiditatea va atinge pragul de 70.