Kovesi, dorită ca procuror general al R. Moldova. Maia Sandu: "Ar fi un scenariu minunat pentru noi!"

Postat la: 14.06.2019 07:09 | Scris de: ZIUA NEWS

Kovesi, dorită ca procuror general al R. Moldova. Maia Sandu:

Maia Sandu, premierul desemnat de Igor Dodon în Moldova, spune că ar fi un "scenariu minunat" ca fostul șef al DNA de la București, Laura Codruța Kovesi, să ajungă procuror general al Republicii Moldova. In terviul a fost realizat de Epoch Times

Maia Sandu a declarat joi, într-un interviu acordat presei de la Bucuresti, că desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror general ar fi "un scenariu minunat" pentru Republica Moldova.

Ipoteza cu Kovesi procuror general al Moldovei a fost lansată de agenția rusă Sputnik în momentul în care noua alianță de la Chişinău dintre blocul ACUM şi socialiştii lui Igor Dodon au modificat, în Parlament, legislaţia, deschizând posibilitatea ca funcția de procuror general să fie ocupată și de persoane care nu au cetățenia moldovenească.

Întrebată joi despre scenariul potrivit căruia Laura Codruţa Kovesi ar putea prelua funcţia, în cazul în care nu ar obţine şefia Parchetului European, Maia Sandu a dat un răspuns interesant:

"Ar fi un scenariu minunat pentru noi. Nu ştiu dacă doamna Kovesi ar fi interesată de asta. Şi noi, evident, îi urăm să reuşească să obţină jobul la Bruxelles în Uniunea Europeană. Dar tocmai de aceea am propus modificarea legii. Pentru că vrem să avem cei mai buni specialişti, oameni independenţi de sistemul nostru care foarte mult timp a fost implicat în tot felul de scheme de corupţie", a declarat Maia Sandu în interviul din Epoch Times.