FBI tocmai a publicat dosarul Bigfoot. Există sau nu există Yeti? Ce spun experţii Biroului Federal de Investigații

Postat la: 06.06.2019 16:12 | Scris de: ZIUA NEWS

FBI tocmai a publicat dosarul Bigfoot. Există sau nu există Yeti? Ce spun experţii Biroului Federal de Investigații

Biroul Federal de Investigații (FBI), a dezvăluit ieri, 5 iunie 2019, detaliile cele mai importante despre rezultatele analizei firelor de păr care se credea că aparţin unui Bigfoot (Yeti).

Bigfoot este descris drept o creatură cu înfățișare de maimuță, cu înălțimea între 2-3 m, cântărind aproximativ 230 kg, și acoperit de o blană de culoare maro-întunecat, sau roșcat-întunecat. Se pretinde că acesta locuiește în păduri, în special în cele din regiunea de nord-vest dinspre Pacific a Americii de Nord.

Divizia științifică a FBI a analizat firele de păr și țesuturile despre care se presupune că aparțin unui Bigfoot, iar acum dezvăluie documentele cu rezultatele cercetării. Biroul a publicat ieri 22 de pagini de documente referitoare la Bigfoot, care cuprind în mare parte scrisori trimise către și de la Peter Byrne, directorul Centrului de informare Bigfoot (BIC).

Byrne a cerut ajutorul FBI-ului pentru a efectua o "analiză comparativă" a firelor de păr și a țesuturilor, convins fiind că aparţin unui Bigfoot. FBI a fost de acord să examineze acest lucru, "în interesul cercetării științifice". Dar, din păcate pentru Byrne, speranțele sale de a găsi un Bigfoot au fost spulberate când a primit răspunsul: firele de păr aparţin unui cerb.