Dăncilă anunță un nou congres al partidului, în iulie. Va candida la președinția PSD

Postat la: 10.06.2019 18:06 | Scris de: ZIUA NEWS

Dăncilă anunță un nou congres al partidului, în iulie. Va candida la președinția PSD

Viorica Dăncilă anunță un nou congres al partidului, organizat în luna iulie, după cel în care va fi ales președintele formațiunii. Premierul spune că cel din iulie va fi pentru alegerea candidatului PSD la alegerile prezidențiale.

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al PSD, anunţă un al doilea Congres al partidului, după cel din luna iunie în care se va alege urmaşul lui Liviu Dragnea. Congresul din iulie va fi organizat pentru stabilirea candidatului la alegerile prezidenţiale, după finalizarea unor sondaje ample comandate de PSD, a mai precizat Dăncilă.

"Prima parte a acestei cercetări se referă la lucrurile care efectiv au generat acest rezultat. Vrem să vedem ce s-a întâmplat, pentru a învăța din greșelile pe care le-am făcut. Numai așa putem merge mai departe.

Pentru candidații PSD la prezidențiale vom face mai multe sondaje. Luăm în calcul și candidați din afara partidului, să vedem cum putem lua mai multe procente pentru a avea încrederea că putem câștiga aceste alegeri.

Cred că românii își doresc un om echilibrat, care să fie președintele tuturor românilor, care să nu împartă românii între partidul meu și alții. Președinte jucător am avut și nu cred că românii își mai doresc.

Eu cred că în luna iulie putem să mai face un congres. Candidatul la președinție din partea PSD este votat în congres. În două săptămâni este foarte greu să facem atâtea sondaje să vedem care este cel mai bine plasat", a declarat Dăncilă, la Marius Tucă Show.
Dăncilă: Da, voi candida la șefia PSD

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va candida la șefia PSD în cadrul Congresului din 29 iunie. Ea a spus că în cazul în care va deveni lider al PSD nu va candida și la prezidențiale.

"Cred că voi candida. Deocamdată sunt foarte preocupată de organizare. Da, voi candida, dar eu sper să fie și alți candidați.

Nu, nu mă gândesc să candidez la prezidențiale. Cred că nu trebuie să mai avem această concepție că liderul partidului trebuie să candideze la prezidențiale. Eu cred că pot să-l ajut mai mult din postura de premier. La prezidențiale trebuie să candideze omul cu cea mai bună imagine, cu notorietate.", a declarat Viorica Dăncilă, la "Marius Tucă Show".