Dan Cristian Popescu: Gradinitele si scolile din Sectorul 2, modernizate la standarde europene

Postat la: 03.09.2019 18:05 | Scris de: ZIUA NEWS

Dan Cristian Popescu: Gradinitele si scolile din Sectorul 2, modernizate la standarde europene

In ceea ce priveste dezvoltatrea unitatilor din invatamantul scolar si gradinitele din Sectorul 2, treburile se misca cu repeziciune, dupa datele puse la dispozitie de viceprimarul PNL Dan Cristian Popescu.

Grădinițele din Sectorul 2, modernizate pe bani europeni

Părinții din sectorul 2 au motive de bucurie. 4 grădinițe din sectorul 2 vor fi modernizate în perioada următoare. Mai mult, cetățenii nu vor scoate niciun ban din buzunar, întreagă investiție fiind realizată din fonduri europene.  "Este una dintre cele mai importante reușite. Tot timpul am spus că educația este prioritatea mea și consider că investind în copii investim în viitorul nostru. Grădinițele vor fi aduse la standarde europene(...)Este vorba de Grădiniță 233, Grădiniță 189, Grădiniță Luminița și Grădiniță Steluța.(...) Este important că reușim să găsim soluții să modernizăm aceste unități din fonduri europene, păstrând banii de la bugetul local pentru alte proiecte." a declarat viceprimarul PNL Dan Cristian Popescu. Potrivit proiectului, investiția totală va fi de peste 8 milioane de euro, suma ce va fi "scutită" de la bugetul local prin accesarea fondurilor din Programul Operațional Regional 2014-2020.

Sectorul 2 investește masiv în unitățile de învățământ

Ultima ședință a Consiliului Local sector 2 a fost una de succes pentru elevii care învață în sector. Pe lângă investițiile déjà demarcate de la începutul vacanței, consilierii au votat ca încă două unități de învățământ să intre în programul de modernizare a infrastructurii școlare. "Am demarat în sectorul 2 cel mai ambițios proiect, cu o durată de 4 ani, prin care dorim crearea unui nucleu educațional la standarde europene. Acesta include modernizarea și refacerea infrastructurii școlare, digitalizare, siguranță și educație, astfel încât toți cei 50.000 de elevi să beneficieze de cele mai bune condiții de studiu", ne-a declarat viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu