Cum s-a sărbătorit la ÎCCJ condamnarea lui Dragnea. Ipoteză incredibilă de ultimă oră

Postat la: 09.06.2019 12:50 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum s-a sărbătorit la ÎCCJ condamnarea lui Dragnea. Ipoteză incredibilă de ultimă oră

Condamnarea lui Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, scoate la suprafață detalii cel puțin incredibile din culisele justiției. După trei ani de procese, Dragnea a fost condamnat pe 28 mai la închisoare de un complet format din cinci judecătoare. Decizia a fost definitivă, fiind luată cu majoritate, patru din cei cinci magistrați votând pentru condamnarea omului politic.

La aproape două săptămâni de la condamnarea lui Dragnea, apar informații din culisele justiției. Sursele din anturajul magistraților ar fi dezvăluit ce ar fi făcut judecătorii la scurt timp după ce au dat verdictul.

"Sursele sunt unele de la cel mai înalt nivel din justiție. Înțeleg că la ÎCCJ, a doua zi după condamnarea lui Liviu Dragnea, s-a sărbătorit condamnarea unui om. Marți, s-au comandat mai multe pahare pentru șampanie, au mers mai mulți judecători într-un birou și un moment mai special, pe care mi l-au descris mai mulți oameni: un vicepreședinte al ÎCCJ, domnul Ionuț Matei, înțeleg că practic a pupat-o pe frunte pe președinta completului care l-a judecat pe Liviu Dragnea, doamna Aida Popa", a spus Berta Popescu, la „Exces de putere".

Trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, preşedintele PSD a fost condamnat în iunie anul trecut la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare. Apelul a fost judecat de Completul Penal 2, format din cinci judecătoare: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa, condamnarea devenind definitivă.