Cine este și ce avere are noul administrator al Portului Constanța: fost vicepremier și milionar

Postat la: 16.09.2019 10:47 | Scris de: ZIUA NEWS

Cine este și ce avere are noul administrator al Portului Constanța: fost vicepremier și milionar

Bogdan Pascu este administrator al Portului Constanța de pe 10 septembrie 2019, dată la care l-a înlocuit în funcție chiar pe cel care l-a adus în această companie, în 2016, fostul director general Dan Tivilichi. Pascu a fost initial consilierul lui Tivilichi, iar acum este administrator al companiei portuare, dar și director general adjunct.

Bogdan Pascu a fost membru al Partidului Conservator (PC) şi lider al grupului din Camera Deputaţilor al acestei formaţiuni. Când a fost adus de Dan Tivilichi ca și consilier personal în Compania Națională Administrarea Porturilor Maritime SA Constanța (CN APMC), în 2016, Pascu nu mai fusese angajat la stat din 2012. A fost anul în care fostul deputat și lider PC Bogdan Pascu era revocat din funcţia de director general adjunct la Proiecte cu Finanţare Externă al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), fiind considerat prima victimă a guvernării corporative din Ministerul Transporturilor. Pascu fusese numit în acea funcţie cheie de la CNADNR cu doar câteva luni mai devreme de către premierul de atunci Victor Ponta. Anterior, Bogdan Pascu a fost ministru de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniile mediului de afaceri şi întreprinderilor mici şi mijlocii, iar în 2006 a fost chiar vicepremier al României, în Guvernarea Tăriceanu.

Fostul viceprim-ministru ajuns acum director general adjunct și administrator al Portului Constanța se poate lăuda cu o avere care îl transformă într-un milionar. Bogdan Pascu are 20 de hectare de teren agricol în judeţele Ialomiţa şi Dâmboviţa, dar şi trei mii de metri pătraţi de teren intravilan în judeţele Ilfov, Dâmboviţa şi Bucureşti. Fostul lider PC, retras între timp din politică mai deține un apartament şi o casă în Bucureşti, dar şi o casă de vacanţă în Dâmboviţa. Pascu are aproape 900.000 de lei în conturi bancare şi acţiuni la 12 societăţi comerciale, în valoare totală de peste 120.000 de lei, fostul vicepremier având participaţii la entităţi precum Altur SA, Banca Transilvania, Rompetrol Rafinare, Zentiva SA şi cele cinci SIF-uri. Bogdan Pascu a declarat pentru ultimul an venituri de 85.726 lei de la APC, în timp ce soția sa, Alexandra Teodora, a câștigat 55.400 lei din funcția de consilier de specialitate la Elcen SA București. Fostul vicepremier a mai încasat 10.000 lei dintr-un contract de arendă cu firma ialomiţeană Kalmaroma.