Cazul Sorina. Fetiţa de 8 ani, din Mehedinţi, a ieșit din țară împreună cu părinții adoptivi

Postat la: 22.07.2019 10:44 | Scris de: ZIUA NEWS

Cazul Sorina. Fetiţa de 8 ani, din Mehedinţi, a ieșit din țară împreună cu părinții adoptivi

Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, a ieșit din țară, duminică, împreună cu părinții adoptivi, după ce Judecătoria Slatina a decis, joi, că aceasta poate face acest lucru. Fetiţa va trăi în SUA.

Sorina a ieşit din ţară, duminică, împreună cu părinţii adoptivi, pe la Aeroportul Otopeni. Magistraţii Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetiţa din judeţul Mehedinţi, adoptată de soţii Săcărin. Judecătoria Slatina este a cincea instanță care a fost chemată să soluționeze ordonanța președințială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinți, Curtea de Apel Craiova și Tribunalul Olt.

Cazul Sorinei a ajuns în atenția publică la finalul lunii iunie, după ce fetița a fost luată din casa asistenților maternali care au crescut-o. Procurorul, însoţit de un psiholog şi un asistent social de la Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului, a descins cu mascaţii la familia respectivă pentru o percheziţie domiciliară, pe motiv că fetiţa era adoptată, iar asistentul maternal nu mai avea dreptul să o țină.