Bărbat acuzat că și-a abuzat sexual cei șapte copii și soția

Postat la: 06.09.2019 20:43 | Scris de: ZIUA NEWS

Bărbat acuzat că și-a abuzat sexual cei șapte copii și soția

Judecătoria Iași a admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele lui Valentin Iacob, din municipiul Iași.

Parchetul a propus luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat din municipiul Iaşi, jud. Iaşi, căsătorit, 7 copii minori, pentru săvârşirea infracţiunilor de „viol", „agresiune sexuală" şi „rele tratamente aplicate minorului.

Propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi.

Cauza a fost investigată împreună cu lucrătorii de poliţie specializaţi în instrumentarea cauzelor cu victime minore din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - IPJ Iaşi, spun procurorii.

Conform anchetatorilor, inculpatul, într-o noapte de la sfârşitul lunii iulie 2019, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, şi-a trezit soţia, persoana vătămată, pe care a obligat-o să meargă în camera de la mansardă, împreună cu fiul lor în vârstă de un an şi cu toate că a refuzat, a obligat-o să întreţină raporturi sexuale normale, prin constrângere, şi anume ameninţând-o că o taie cu cuţitul pe care-l avea la îndemână, faptele întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de „viol" - un act material comis asupra persoanei vătămate I.C.

De asemenea, spun anchetatorii, inculpatul, din toamna anului 2018 până în luna iulie 2019, fără a se putea stabili dată exactă a fiecărui act material, deşi era tatăl copiilor şi i-ar fi revenit obligaţia de îngrijire, creştere şi educare, i-a dezbrăcat de la jumătate în jos pe minorii în vârstă de 11 ani, 4 ani, 6 ani, 10 ani şi i-a supus unor acte de natură sexuală, profitând de imposibilitatea lor de a-şi exprima voinţa, faptele întrunind elementele constitutive a 4 infracţiuni de „agresiune sexuală", prev. de art. 219 alin. 1, alin. 2 lit. a), b), c) Cod penal - câte un act material comis asupra minorilor;

- inculpatul, din toamna anului 2018 până în luna iulie 2019, fără a se putea stabili dată exactă, dar de cel puţin trei ori, în imobilele în care au locuit, deşi era tatăl fetiţei în vârstă de 8 ani şi i-ar fi revenit obligaţia de îngrijire, creştere şi educare, a dezbrăcat-o de la jumătate în jos şi a supus-o unor acte de natură sexuală, profitând de imposibilitatea ei de a-şi exprima voinţa, faptele întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de „agresiune sexuală", prev. de art. 219 alin. 1, alin. 2 lit. a), b), c) Cod penal - 3 acte materiale comise asupra minorei;

- inculpatul, de la naşterea fiecăruia dintre cei 7 copiii cu vârste cuprinse între 11 ani şi 1 an, dar mai ales din toamna anului 2018 până în luna iulie 2019, în mod repetat, i-a lovit, înjurat, insultat, înfometat, i-a obligat pe rând să fumeze şi să consume băuturi alcoolice, i-a ameninţat cu cuţitul, şi-a exhibat comportamentul sexual aberant, nu le-a asigurat condiţiile de trai necesare şi nici educaţia corespunzătoare, acţiuni care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a fiecăruia dintre copii, faptele întrunind elementele constitutive a 7 infracţiuni de „rele tratamente aplicate minorului", prev. de art. 197 Cod penal - corespunzătoare fiecăruia dintre cei 7 minori;

- inculpatul, cel puţin în perioada toamnei anului 2018 până în luna iulie 2019, în repetate rânduri, fără a se putea stabili datele, a întreţinut raporturi sexuale cu soţia sa, pe care o ameninţa sau nu cu un cuţit, în prezenţa celor 7 copii minori, faptele întrunind elementele constitutive a 7 infracţiuni de „corupere sexuală", prev. de art. 221 alin. 3 Cod penal - corespunzătoare fiecăruia dintre minori.

De precizat că inculpatul I.V. a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice stabilindu-se că acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.