Bacău: Bărbat băut, care circula cu 165 km/h pe DN 2, oprit de polițiști cu focuri de armă

Postat la: 18.05.2019 22:30 | Scris de: E-politic

 Bacău: Bărbat băut, care circula cu 165 km/h pe DN 2, oprit de polițiști cu focuri de armă

Un bărbat de 42 de ani, din Roman, județul Neamț, care circula cu 165 de kilometri pe oră pe DN 2 E85, între Bacău și Roman, a fost oprit, sâmbătă, de polițiști, cu focuri de armă, relatează Mediafax, care notează că șoferul avea o alcoolemie de 1,02 mg/litru.

Polițiștii din cadrul IPJ Bacău au oprit un autoturism care se circula cu viteză foarte mare, pe DN 2 E 85, pe direcția Bacău-Roman, aparatul radar înregistrând viteza de 165 km/oră. În momentul în care a fost oprit, șoferul a întors și a plecat de la fața locului, spre localitățile Bacău, Buhuși, Piatra Neamț și Roman, fiind urmărit de polițiști.

În Roman, autoturismul s-a deplasat pe străzi laturalnice, iar la scurt timp acesta a fost găsit de oamenii legii abandonat și încuiat. Polițiștii din Bacău și Neamț au efectuat cercetări, în urma cărora șoferul a fost identificat în localitatea Horia, județul Neamț. În cursul urmăririi, polițiștii din Bacău au tras focuro de armă, care au produs avarii autoturismul urmărit. Șoferul prins a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.