Avocatul Durgheu face precizari importante referitor la pledoaria sa din dosarul ministrului Cristian David

Postat la: 13.06.2019 10:54 | Scris de: ZIUA NEWS

Avocatul Durgheu face precizari importante referitor la pledoaria sa din dosarul ministrului Cristian David

Având în vedere reacțiile declanșate de articolul referitor la argumentul invocat de Constantin Florin Durgheu, avocatul fostului ministru de Interne Cristian David, în vederea susținerii nevinovăției acestuia, l-am rugat pe aparator să ne răspundă la câteva întrebări, cu scopul de a obține lămuririle necesare.

- În momentul în care ați susținut în fața instanței de judecată faptul că Cristian David nu putea săvârși infracțiunea decât cu complicitatea SRI si a Parchetului General, v-ați gândit, măcar pentru o clipă, că ar fi posibilă o astfel de complicitate?

- Hotărât nu! Numai un om tulburat la minte ar putea susține faptul că SRI sau Parchetul General pot fi complici la săvârșirea unei infracțiuni! Fiind mai presus de orice dubiu faptul că, atât SRI, cât și Parchetul General și-au îndeplinit obligațiile ce decurgeau din punerea în executare a mandatelor pe Siguranță Națională care îl vizau pe Adrian Mladin, strict în limitele dispozițiilor legale, este evident faptul că Cristian David nu putea săvârși infracțiunea de care este acuzat!

- Pentru a elimina posibilitatea oricărei înțelegeri greșite a afirmațiilor invocate, vă rog să detaliați.

- Este cât se poate de simplu: orice intenție a lui Adrian Mladin de a pune la cale recompensarea fostului ministru de Interne Cristian David nu putea trece neobservată de către lucrătorii SRI care executau punerea în aplicare a mandatului pe Siguranță Națională. Cu alte cuvinte, în eventualitatea in care lucrurile s-ar fi întâmplat așa cum susține acuzarea, ar fi fost imposibil ca lucrătorii SRI să nu fi sesizat și să nu fi raportat aceste aspecte, procurorului care a solicitat mandatul, sau procurorilor anticorupție! Dacă o astfel de sesizare ar fi fost făcută, în mod cert s-ar fi organizat un flagrant! Precizez faptul că, din moment ce sustin cu tărie nevinovăția totală a clientului meu, sunt convins de faptul că atât lucrătorii SRI, cât și ai Parchetului General, și-au îndeplinit în mod corect și onest atribuțiile în legătură cu punerea în executare a mandatului pe Siguranță Națională care îl viza pe Adrian Mladin în perioada 2007-2008.