Austria va transforma casa în care s-a născut Adolf Hitler în secție de poliție

Postat la: 20.11.2019 09:07 | Scris de: ZIUA NEWS

Austria va transforma casa în care s-a născut Adolf Hitler în secție de poliție

Casa în care s-a născut Adolf Hitler va fi transformată într-o secție de poliție, a anunțat Ministerul de Interne al Austriei după ani buni de lupte legale, guvernul încercând să împiedice clădirea din a deveni un altar neo-nazist, relatează The Guardian.

Casa galbenă din nordul orașului Braunau, la granița cu Germania, unde s-a născut Hitler la 20 aprilie 1889, a fost preluată în 2016 sub control guvernamental.

"Viitoarea utilizare a casei de către poliție ar trebui să stabilească un semnal clar că această clădire nu va fi niciodată un loc pentru a comemora nazismul", a declarat ministrul de Interne, Wolfgang Peschorn, într-un comunicat de presă.

O competiție de arhitectură la nivelul UE va fi lansată în această lună cu un juriu de experți, inclusiv un reprezentant al orașului, care trebuie să ia o decizie cu privire la cel mai bun design în prima jumătate a anului viitor.

Cea mai înaltă instanță din Austria a hotărât la începutul acestui an că Gerlinde Pommer, cea care a deținut casa timp de aproape un secol, va avea dreptul la o despăgubire de aproximativ 810.000 € (900.000 USD), mai puțin decât ceruse, dar mai mult decât i se oferise inițial.

Deși Hitler a petrecut doar puțin timp în această casă, ea continuă să atragă simpatizanți naziști din întreaga lume. În fiecare an de ziua de naștere a lui Hitler, protestatarii anti-fasciști organizează un miting în fața clădirii.