Augustin Zegrean, despre noua amânare a CCR pe completurile specializate: "Faptul că e campanie electorală nu-i treaba judecătorilor"

Postat la: 20.05.2019 18:18 | Scris de: E-politic

 Augustin Zegrean, despre noua amânare a CCR pe completurile specializate:

Curtea Constituțională a amânat pentru 5 iunie sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecție făcută de vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache.

Potrivit fostului președinte al CCR, Augustin Zegrean, decizia este una surprinzătoare.

„Este evident surprinzătoare decizia CCR. E surprinzător că a fost lunea. Lunea nu se fac. Sigur vor găsi o motivare serioasă. Asta nu înseană că nu se poate judeca. Avem practică suficientă. Nu trebuie să se lege instanțele una de alta. Nu trebuie să se joace de-a șoarecele și pisica. Poate fi interpretată oricum. Este anormal să fie amânată de patru ori. Faptul că e campanie electorală nu-i treaba judecătorilor.

În general, la Curte se judecă la primul termen. Mai ales din 2010 lucrurile au mers mult mai repede", a declarat Augustin Zegrean, fost președinte CCR, la postul de televiziune Realitatea TV.