Abuzurile DNA nu se mai opresc. Motreanu și Scutaru au fost executați într-un moment-cheie

Postat la: 12.06.2019 10:45 | Scris de: ZIUA NEWS

Abuzurile DNA nu se mai opresc. Motreanu și Scutaru au fost executați într-un moment-cheie

Consilierul lui Iohannis, George Scutaru, și Dan Motreanu, unul dintre liderii PNL au fost dați jos abuziv de către DNA. Cei doi au fost trimiși în judecată în judecată pentru spălare de bani, dar au fost achitați definitiv la Înalta Curte. Completul de 5 judecători susține că „fapta nu există". La momentul în care DNA a început să îl cerceteze pe Motreanu, acesta esra favorit pentru preluarea șefiei PNL.

Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție a anunțat luni, 10 iunie 2019, decizia definitivă în dosarul în care George Scutaru și Dan Motreanu au fost trimiși în judecată pentru spălare de bani, la fel că un al treilea inculpat din dosar, Ana Maria Schaer, administrator al unei societăți comerciale. Astfel, Completul de 5 al ICCJ a menținut sentința pronunțată la fond de un complet de 3 ICCJ, în 25 iunie 2018, prin care George Scutaru, Dan Motreanu și Ana Maria Schaer au fost achitați pentru pretinsă fapta de spălare de bani, scriu jurnaliștii de la Lumea Jusiției.

Iată minuta Completului de 5 judecători al Înaltei Curți:

„Respinge, că nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție împotriva sentinței penale nr.384 din dată de 25 iunie 2018 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția penală, în dosarul nr. 3517/1/2015, privind pe inculpații Scutaru George-Adrian, Motreanu Dan-ștefan și Schaer Ana-Maria.

În baza art.275 alin. (3) Cod procedura penală, cheltuielile judiciare ocazionate de soluționarea apelului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție rămân în sarcina statului. În baza art.275 alin. (6) Cod procedura penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnați din oficiu până la prezentarea apărătorilor aleși pentru intimații inculpați, în suma de câte 217 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiției. Definitivă. Pronunțată în ședința publică, astăzi, 10 iunie 2019".

„I. În baza art. 396 alin. 5 cu referire la art. 17 alin. 2 și art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedura penală, achita pe inculpatul Scutaru George-Adrian (...), pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. a, b și c din Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 5 din Codul penal.

II. În baza art. 396 alin. 5 cu referire la art. 17 alin. 2 și art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedură penală, achita pe inculpatul Motreanu Dan-Ștefan (...), pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. a și b din Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 5 din Codul penal.

III. În baza art. 396 alin. 5 cu referire la art. 17 alin. 2 și art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedură penală, achită pe inculpata Schaer Ana - Maria (...), pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. a și b din Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 5 din Codul penal.

Ridică măsurile asigurătorii instituite, prin ordonanță nr. 114/P/2015 din dată de 25.09.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea inculpaților Scutaru George Adrian, Motreanu Dan Ștefan și Schaer Ana Maria. În temeiul art. 275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.

În temeiul art. 275 alin. 6 din Codul de procedura penală, onorariul parțial cuvenit apărătorilor desemnați din oficiu pentru inculpați în suma de câte 500 lei, se plătește din fondul Ministerului Justiției. Cu apel în termen de 10 zile de la dată comunicării copiei minutei hotărârii".

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a inculpatului SCUTARU GEORGE-ADRIAN, la dată faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid, cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor, și în stare de libertate, a inculpaților: MOTREANU DAN ȘTEFAN, deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (la dată faptelor și în prezent), cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor."