Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo ar putea să nu mai poată intra în Marea Britanie după Brexit

Postat la: 08.10.2019 08:45 | Scris de: ZIUA NEWS

Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo ar putea să nu mai poată intra în Marea Britanie după Brexit

Vedeta echipei FC Barcelona Lionel Messi şi cea a formaţiei Juventus Cristiano Ronaldo ar putea să nu mai poată intra în Marea Britanie după Brexit, din cauza faptului că au condamnări la închisoare cu suspendare, informează dailymail.co.uk.

Nu este numai cazul lui Messi şi al lui Ronaldo, ci al tuturor fotbaliştilor care au avut condamnări la închisoare cu suspendare, pentru diferite delicte, cel mai des întâlnite fiind cele de evaziune fiscală, potrivit News.ro.

În Marea Britanie nu pot intra, acum, cetăţenii non-UE cu condamnări penale de orice fel. Pentru cetăţenii UE cu pedepse cu închisoarea, condiţia de a putea intra în Marea Britanie este să nu fi fost condamnaţi pentru o infracţiune cu violenţă.

După Brexit, Marea Britanie nu va mai face distincţie între cetăţenii Uniunii Europene şi cei din afara acesteia.

"Există un punct specific în jurul meciurilor europene. Dacă eşti cetăţean UE cu o condamnare penală, poţi călători în Marea Britanie, atât timp cât nu eşti considerat a fi o ameninţare la securitatea naţională. Dacă nu eşti cetăţean UE şi ai o condamnare sau o pedeapsă cu închisoarea impusă, chiar şi cu suspendare, nu ai voie să intri în Marea Britanie. Există un număr de fotbalişti renumiţi cu condamnări şi cu pedepse suspendate pentru evaziune fiscală. Până acum, aceştia nu au avut de ce să îşi facă griji, dacă aveau paşapoarte UE. Dar după Brexit, ei ar putea să nu mai poată intra în ţară (pentru că vor fi trataţi precum cetăţenii non-UE).

Oricine cu o sentinţă cu închisoarea, de orice fel, nu va mai avea voie să intre. Asta ar putea provoca probleme în rândul echipelor din Champions League şi, de asemenea, dacă UEFA va organiza finale în Anglia, pentru că este posibil ca unii jucători să nu mai poată intra în ţară", a declarat avocatul pentru imigraţie Andrew Osbourne de la firma Lewis Silkin.

Totuşi, jucătorii în astfel de situaţii ar putea beneficia de o permisiune specială de a intra în Marea Britanie din partea Ministerului de Interne de la Londra.

În luna mai 2017, Messi, cu cetăţenie spaniolă şi argentiniană, a fost condamnat în apel la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală. Condamnarea a fost confirmată în apel, după ce în iulie 2016, Messi şi tatăl său au primit o pedeapsă de 21 de luni pentru fraudă fiscală. Pedeapsa pentru tatăl lui Messi a fost micşorată de la 21 la 15 luni.

Tribunalul din Barcelona a anunţat, la 17 iulie 2017, că a aprobat comutarea condamnării internaţionalului argentinian Lionel Messi la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală într-o amendă de 252.000 de euro.

În 22 ianuarie, atacantul portughez al echipei Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, a fost condamnat în Spania la 23 de luni de închisoare şi amendat cu 18,8 milioane de euro pentru fraudă fiscală. El nu a fost încarcerat, deoarece pedeapsa a fost mai mică de doi ani de închisoare şi nu are cazier.