Gabi Balint, după preliminariile ratate: "Sigur, Contra nu va mai fi la națională. Cred că nici el nu mai vrea să continue"

Postat la: 16.11.2019 08:53 | Scris de: ZIUA NEWS

Gabi Balint, după preliminariile ratate:

"Cosmin Contra nu va mai fi la națională", a declarat Gabi Balint, după ce "tricolorii" au pierdut calificarea la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor (mai există varianta barajului din Liga Națiunilor).

"Nu ştiu dacă Gică (n.r. Hagi), după experienţa cu Slovenia, s-ar băga. Poate nici Dan Petrescu. Sigur, Contra nu va mai fi atunci la naţională. Merge acum în Spania, dar eu cred că nici el nu mai vrea să continue", a spus Gabi Balint, la Digi Sport.

Pe lista FRF s-ar afla trei nume mari, care pot prelua echipa națională: Gică Hagi, Dan Petrescu și Mirel Rădoi, potrivit Mediafax.

"Cred că e cel mai slab meci din mandatul meu. Sunt la dispoziția Federației. Contractul meu expiră în decembrie. Mai e un meci, luni, în Spania, și după aia vom vedea ce se va întâmpla, dar, în principiu, contractul meu expiră imediat după acest meci. Când pierzi cum am pierdut azi, orice părere trebuie respectată și nu am ce să comentez", a declarat Cosmin Contra, la PRO TV, la finalul meciului.

Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, a precizat că Mirel Rădoi, selecționerul echipei de tineret a României, și "tricolorii mici", ar trebui să reprezinte primele schimbări la echipa națională.

"Am fot praf de tot în prima repriză. Nu l-am văzut pe Deac să joace așa de prost niciodată. Eu v-am spus că nu avem valoare să trecem de Suedia. Poate că dacă îl aveam pe teren pe Gică Hagi și pe cei din generația lui ne calificam la Campionatul European, dar cu ce avem acum în echipă să zicem mersi că am scapat așa ieftin. Dacă Suedia își punea mintea cu noi, ne umplea poarta.

Trebuie să mai aducem încă vreo trei jucători de la tineret, iar eu zic că naționala mare trebuie să i-o dăm pe mână lui Mirel Radoi. Îl avem și pe copilul ăla Mihăilă. Este bine să fie promovat cât mai repede, deoarece copiii au valoare. Îl avem și pe Radu. Dacă vom juca așa la baraj, atunci vă spun sincer că nu avem nicio șansă. Acolo nu vom întâlni echipe ca Feroe sau Malta", a spus Dumitru Dragomir, pentru ProSport.

Spania - România, ultimul meci din campania de calificare la EURO 2020, va fi luni, 18 noiembrie, de la ora 21:45.