Cum a fost executat Duckadam la FCSB!

Postat la: 02.07.2020 09:50 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum a fost executat Duckadam la FCSB!

Fotbaliștii FCSB-ului sunt mai slabi decât credeau patronul și suporterii, dar nici nu au toleranță la critici. Plecarea din club a legendei steliste a fost forțată de ”vestiar”, din cauza comentariilor lui Helmuth.

FCSB joacă tot mai slab, are un lot din ce în ce mai mic și mai adună un sezon fără titlu, dar grija principală a fotbaliștilor și a antrenorilor în acești cinci ani în care cel mai bogat club românesc n-a mai câștigat campionatul a constituit-o "ghimpele" Duckadam. Portarul pe care Becali îl avea de un deceniu angajat ca pe un ambasador al echipei insista de fiecare dată că FCSB e continuatorul Stelei istorice și că formația pe care Clubul Sportiv al Armatei Steaua o conduce în Liga 4 e una nouă, lipsită de vreo legătură cu tradiția al cărei punct culminant l-a constituit câștigarea Cupei Campionilor Europeni la Sevilla, în 1986.

Eroul din finala cu Barcelona s-a aflat doar în punctul acesta în acord cu Becali și cu angajații lui. În comentariile din emisiunile în care participa la DigiSport nu mai confirma părerile și pretențiile patronului și pe ale staff-ului. Pe Gigi nu îl supărau opiniile lui Duckadam, deranjați au fost mai ales jucătorii. Lotul actual i-a dat lovitura decisivă lui Helmuth, deși plângeri mai existaseră și în trecut. "Patroane, nu e normal ca un angajat al clubului să vorbească împotriva noastră! E plătit de club și ne critică la TV după meciuri!" a fost mesajul pe care Becali l-a primit de mai multe ori de-a lungul acestui sezon.

Majoritatea oamenilor din echipă s-au plâns din cauza comportamentului pe care-l avea Duckadam. Gigi îl protejase pe fostul portar, a cărui loialitate o aprecia, mai ales datorită atitudinii lui din disputa cu CSA reprezentată de juristul Talpan. Până la urmă a cedat, sătul ca fotbaliști și antrenori să se vaite că îi atacă Duckadam. Nu l-a dat afară pe Helmuth, nu și-a asumat o hotărâre atât de clară. I-a redus salariul de la 2.000 de euro la 2.000 de lei. A ținut ca fostul portar să afle că s-ar fi putut chiar mai rău. "Argăseală îmi transmisese că eram dat afară, apoi a intervenit patronul și m-a păstrat", avea să povestească Duckadam.

Doar că l-a păstrat într-un rol decorativ și cu un salariu simbolic. O situație din care legenda Stelei a ieșit printr-o demisie convenabilă și pentru Becali, ce a scăpat de corul din vestiar, care cerea demiterea criticului Helmuth. "Nu mi-a cerut nimeni, niciodată, să spun ceva anume în emisiunile în care am participat. Nici domnul Becali, nici o altă persoană din club nu a căutat să mă influențeze. Nu știu de ce nu au încercat, probabil au fost convinși că nu puteam accepta așa ceva"

"Eu l-am invitat pe Duckadam la un antrenament, ca să discute cu Niță și cu Cojocaru. Cojocaru era un tânăr care avea nevoie de sfaturi, Niță era supărat că pierduse postul de titular din cauza regulii U21. Helmuth a venit o dată, pe urmă nu a mai apărut, deși invitația era permanentă, nu puteam să-l sun eu înaintea fiecărui antrenament!"

Gabi Balint, un adversar al FCSB și un susținător al CSA Steaua, a comentat și el despre plecarea lui Duckadam: "Probabil oamenii din club se așteptau ca Helmuth să le țină partea indiferent de situație. Când comenta despre faze de arbitraj sau despre alte probleme să fi fost doar de partea lor. Așa ceva nu e posibil! Am jucat și noi fotbal atâția ani, nu putem să ne facem de râs, chiar nu avem cum să vorbim cu totul altfel decât gândim! Mai ales că la fotbal sunt faze pe care le vede toată lumea, cum să susții tu că e invers decât văd oamenii?!".

Duckadam i s-a alăturat lui Becali în 2010, într-un moment în care fostul portar avea probleme cu banii, iar Becali căuta să-și legitimeze cumva clubul pe care o parte dintre suporteri deja îl contestau, deși încă nu pierduse numele Steaua, deci a fost o colaborare convenabilă reciproc. Poziția lui Helmuth avea să fie șubrezită din momentul în care Reghecampf a început să aibă succes. Laur a fost primul care i-a cerut lui Becali să scape de Duckadam, enervat și el de comentariile de la TV ale fostului portar. Gigi n-a cedat atunci, l-a păstrat pe Helmuth.