Vremea o ia RAZNA in 2020: Va fi cel mai calduros an din istorie

Postat la: 15.02.2020 05:24 | Scris de: E-politic

Meteorologii spun prima lună a anului 2020 este cea mai călduroasă din istorie, iar în Antarctica s-au înregistrat 20,7 grade Celsius, în timp ce bucăți imense de gheață s-au rupt din ghețari.

Ianuarie 2020 a fost cea mai călduroasă lună ianuarie din ultimii 141 de ani, spun meteorologii, care anunță că tot anul va fi extrem de călduros.

Citește și: A fost detonată nucleara, după reținerea lui Beuran: Urmează Arafat

„Este posibil să fie foarte cald, Deja primele două luni pentru mare parte a continentului, inclusiv zona ţării noastre, au fost luni călduroase. Și februarie va fi cu valori peste mediile ultimelor decenii”, a spus meteorologul Teodora Cumpănaşu, de la ANM.

Nu doar la noi a fost cald. Ianuarie 2020 a fost cea mai fierbinte lună ianuarie din ultimii 141 de ani. Temperatura medie a fost cu 0,02 grade Celsius mai ridicată ca cea înregistrată în 2016, când se stabilise precedentul record.

Citește și: Nu este un pericol social! Tribunalul București, decizie în cazul medicului Mircea Beuran

Şocul cel mai mare a fost în Antarctica, unde temeperatura a atins 20,7 grade Celsius.

„Este un record pentru orice staţie meteo de oriunde în Antarctica. Dacă te duci acolo vara, pentru că acum e vară acolo (...) temperatura nu depăşeşte, în general 0 grade Celsius. Deci o temperatură de 21 de grade Celsius e ceva important”, a spus, la CBS, Gavin Schmidt, climatolog.

Citește și: Nu este un pericol social! Tribunalul București, decizie în cazul medicului Mircea Beuran

Din cauza căldurii, o bucată de gheaţă cât statul Malta s-a rupt din gheţarul Pine Island.