Un cunoscut jurnalist a RABUFNIT, dupa ce Udrea a devenit azilant politic in Costa Rica: 'Un precedent mai mult decat periculos'! Mesaj catre Iohannis

Postat la: 17.04.2018 02:55 | Scris de: E-politic

Radu Banciu a vorbit în emisiunea sa "Lumea lui Banciu” despre faptul că Elena Udrea a devenit azilant politic în Costa Rica. ”Este un precedent mai mult decât periculos", a declarat jurnalistul.

”Nu avem o explicație, președintele Klaus Iohannis, care are în mână, în mod normal, politica externă a țării sale, deocamdată nu s-a exprimat, nu avem nici de la Teodor Meleșcanu sau de la ministrul Justiției vreo informare cum este posibil ca o doamnă care nu a fost judecată definitiv în țara sa să primească statut de refugiat politic sau azil politic într-o țară care nu-i cunoaște trecutul politic”, a comentat Banciu.

Citește și: Situație teribilă pentru românii cu credite în lei: Indicele Robor a crescut la CEL MAI MARE nivel din ultimele patru luni

”Este un precedent mai mult decât periculos pentru că dacă un astfel de om ajunge să ceară și să obțină acest azil politic, înseamnă că orice condamnat din România, cel puțin în primă instanță, poate să plece cu primul avion oriunde în America Centrală și să ceară azil politic”, a mai spus Radu Banciu.