Tulsi Gabbard va candida la funcția de președinte al SUA in 2020

Postat la: 12.01.2019 08:31 | Scris de: E-politic

Democrata Tulsi Gabbard, din Hawaii, membră a Camerei Reprezentanților, a declarat vineri pentru CNN că va candida la funcția de președinte al SUA în 2020, devenind ultimul membru al partidului său care îi lansează o provocare președintelui republican Donald Trump, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

"Am decis să candidez şi voi face un anunţ oficial săptămâna viitoare", a declarat Gabbard, un veteran liberal de 37 de ani al războiului din Irak, precum si prima hindusă şi prima de etnie samo-americană aleasă în Congresul SUA, pentru CNN.

Senatoarea Elizabeth Warren din Massachusetts, a anunțat pe 31 decembrie că a constituit un comitet de explorare al posibilelor candidaturi pentru Casa Albă în ceea ce se așteaptă a fi un prim tur de alegeri interne aglomerat înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

Gabbard a spus că "problema războiului și a păcii" ar fi principalul obiectiv al campaniei sale.

Citește și: John Bolton: 'Discuţiile dintre armata americană şi cea turcă referitoare la kurzi şi Siria vor continua săptămâna viitoare'

Lista de candidaţi prezidențiali democrați i-ar putea include pe senatorii Kamala Harris, Cory Booker și Kirsten Gillibrand, precum și pe fostul vicepreședinte Joe Biden. Julian Castro, fostul secretar al președintelui Barack Obama a format la rândul său un comitet de explorare în decembrie.

Gabbard s-a făcut cunoscută în 2016 prin renunțarea la un post de conducere în Comitetul Național Democrat după decizia partidului de a limita numărul de dezbateri dintre Clinton și Sanders, analiștii considerând că mai puține dezbateri i-ar fi fost de folos lui Clinton. Clinton a câștigat în cele din urmă nominalizarea democraţilor, dar a pierdut în fața lui Trump.