Tensiuni intre SUA și Turcia - Trump dubleaza taxele pentru oțel și aluminiu

Postat la: 10.08.2018 16:55 | Scris de: E-politic

Președintele american Donald Trump a anunțat vineri că a autorizat impunerea de taxe vamale mai mari pentru aluminiu și oțel provenit din Turcia, în contextul tensiunilor dintre cele două țări, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

„Tocmai am autorizat dublarea taxelor vamale pentru importurile de oțel și aluminiu din Turcia, cu respect pentru Turcia, a cărei monedă scade rapid față de dolarul american puternic!”, a declarat Donald Trump printr-un mesaj pe Twitter.

„Aluminiul va fi 20%, iar oțelul 50%. Relațiile noastre cu Turcia nu sunt deloc bune!”, a adăugat președintele american.

Relațiile dintre Statele Unite și Turcia s-au înrăutățit în ultima perioadă, din cauza detenției pastorului american Andrew Brunson. Administraţia Donald Trump a adoptat sancţiuni împotriva unor oficiali turci.

Andrew Brunson a fost arestat în ancheta privind tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia în iulie 2016, acesta fiind acuzat că ar avea legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţii considerate drept teroriste de Ankara.