Starea de urgența nu ii oprește - Spania a salvat pana acum 247 de imigranti africani in apropierea Insulelor Canare

Postat la: 30.03.2020 07:16 | Scris de: E-politic

Echipajele de salvare spaniole au salvat 247 de persoane (dintre care 70 duminică) care încercau să ajungă ilegal în Insulele Canare la bordul unor ambarcaţiuni improvizate, de la declararea stării de urgenţă de către guvernul spaniol pe 14 martie ca urmare a pandemiei noului coronavirus, informează luni EFE potrivit Agerpres.

Echipajele de salvare maritimă şi forţele aeriene au salvat duminică imigranţi, printre care 6 copii, aflaţi în trei bărci ce pluteau pe Oceanul Atlantic.

Începând de sâmbătă, echipajele de salvare erau în căutarea mai multor bărci ce plecaseră cu o zi înainte de la Dakhla (Sahara de Vest) cu destinaţia Insulele Canare, conform informaţiilor furnizate ong-ului Caminando Fronteras de rudele imigranţilor.

Potrivit informării acestui serviciu de salvare, una dintre aeronavele sale a localizat duminică prima barcă la aproximativ 152 km sud de insula Gran Canaria, iar la scurt timp o a doua ambarcaţiune, la aproximativ 185 de km.

În prima barcă se aflau 32 de imigranţi (25 de bărbaţi, 6 femei şi 1 copil), iar în a doua 30 (14 bărbaţi, 11 femei şi 5 copii), toţi de origine subsahariană. Aceştia au fost transferaţi în portul Los Cristinanos de pe insula Tenerife.

Ulterior, un avion al serviciului de căutare şi salvare al forţelor aeriene a identificat o a treia barcă în apropiere de Gran Canaria, cu 8 imigranţi maghrebieni la bord, care au fost transportaţi cu o altă navă către portul Arguineguin (Gran Canaria) .

De când a fost declarată starea de urgenţă, în apropierea Insulelor Canare au fost salvaţi imigranţi de pe 8 bărci.

Cu cei 70 de imigranţi salvaţi duminică, numărul persoanelor care au ajuns în Insulele Canare în bărci sau canoe de la începutul anului se ridică la 1.372 în 51 de bărci.

În plus, pe 15 martie, echipajele de salvare maritimă au transferat în portul Almeria 74 de persoane salvate de pe Marea Mediterană.